Coregrafii

2011/12: prima etapă

Din cauza conflictelor repetate cu conducerea clubului ori cu firma de pază de la stadion, „stegarii” au avut o lungă perioadă de secetă în ceea ce priveşte realizarea coregrafiilor. Abia în prima etapă a sezonului 2011/12, cu ocazia meciului FC Braşov – Gaz Metan Mediaş, jucat la Târgu Mureş, „stegarii” afişează o nouă coregrafie. Una aniversară de această dată, grupul Addicted celebrând doi ani de existenţă.

25 martie 2010, FC Braşov – FC Vaslui, semifinalele Cupei României, meciul tur

Fanii „stegarii” s-au pregătit aşa cum se cuvine pentru acest meci istoric. O mare de steaguri în care logo-ul vechi al clubului naviga trufaş au fost armele cu care galeria şi-a condus echipa spre victorie. Mesajul afişat întruchipează dorinţele de decenii a tuturor „stegarilor”: „La un pas de împlinirea unui vis din copilărie. Reprezentăm oraşul cu aceeaşi mândrie.”

Comemorare Ibrahim Dossey

Pentru suporterii „stegari” luna decembrie gravitează în jurul numelui fostului mare portar Ibrahim Dossey.

Meciul de pe Giuleşti cu Rapid, din data de 5 decembrie 2009, a consemnat o coregrafie concepută de „stegarii” ce s-au deplasat în Capitală și ce a avut darul de a cinsti memoria lui Ibrahim ce ne-a părăsit anul trecut. Câteva portrete cu zâmbetul lui Dossey şi un mesaj inspirat au fost elementele ce au compus această coregrafie.

„Mereu iubit şi respectat, mulţumi neîncetat!”

Iată mai jos un scurt filmuleţ cu coregrafia „stegară” pe Giuleşti.

Primele etape

Sezonul 2008-2009 a început atât pentru echipă cât şi pentru fani. Dacă în primele etape echipa cocheta cu primele locuri din clasament, suporterii n-au fost nici ei mai prejos, în special cei din peluză.

Meciurile cu Universitatea Craiova, Steaua şi Dinamo au însemnat practic renaşterea peluzei braşovene. S-au făcut trei coregrafii cu ocazia acestor meciuri după ani buni în care acest termen ajunsese să se întrăineze de galeria Steagului.

În etapa a 4-a oltenii veneau sub Tâmpa. Anul trecut am pierdut practic calificarea pentru Europa în meciul cu ei. Ne-au egalat atunci în ultimul minut şi cele două puncte pierdute cu ei s-au dovedit decisive la final. Acum, fotbaliştii „stegari” erau hotărâţi să le pună gheata pe grumaz. „Stegarii” din tribune au fost alături de ei necondiţionat, iar peuza a realizat o coregrafie cu un mesaj clar: „Steagul Roşu mai presus de toate!” „Steagul Roşu” fiind reprezentat prin vechea emblemă a clubului colorată în galben şi negru.

Etapa a 8-a înseamnă vizita Stelei din Bucureşti. Stadion plin, entuziasmul la cote maxime şi peluza pregătită. Cunoscut fiind fenomenul de tranziţie spre echipele cu performanţe ce se manifestă foarte acut printre braşoveni, băieţi din peluză au avut din nou o coregrafie cu un mesaj ce merge direct la ţintă: „Susţineţi echipa locală”. Nu şi-au asumat crearea portretului înverşunat, acesta fiind de fapt logo-ul unei campanii mult mai ample la nivel internaţional ce are la bază chiar acest principiu: „Support your local team”

Peste două etape Capitala ne vizita din nou, de data asta solii fiind dinamoviştii. Pot fi acuzat de subiectivism, asta-i clar, dar mesajul peluzei cu ocazia acestei coregrafii a mers de minune ţinând cont de „casual-itatea cronică” în care a decăzut fenomenul ultras atât din cauza teribilismelor cât şi a conducătorilor de club, federaţia şi ligă ce încearcă să acapareze totul. Să mai amintesc şi de faptul că dinamoviştii au avut de-a face cu o grămadă de şicane pentru a putea asista la meci?

„Un plus de culoare într-un fenomen ce dispare”

5 gânduri despre “Coregrafii

  1. acea poza cu sustineti echipa locala a fost facuta de mine de la Tribuna a-2-A 🙂 se pare ca a prins la public 🙂 (am vazut poza tot mai des si pe siteul de fcbrasovfans.ro ) si la mai multi stegari

  2. offffffffff………..unde sunte vremurile frumoase.mi-e teama ca incepand cu noul sezon stadionul nu o sa se mai umple,mai ales dupa ce au plecat cei mai importanti jucatori.
    dinu gheorghe=las,mincinos,hot……ne-a tradat
    S.R. pe viata

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.