Minutul 90

Poveştile „stegarilor” bătrâni spun că în ziua de 2 octombrie, anul de graţie 1974, străzile Braşovului erau pustii. Doar pe stadionul „Tineretului” era un vulcan în prag de a erupe. Imaginaţi-vă un crater de vreo 150 de metri lungime, unde se află vreo 10-20 de mii de „guri de foc”. Câtă forţă pe metru pătrat… Ăştia erau „stegarii” care au avut privilegiul să vadă în acea zi cum o minune se împlineşte exact în faţa lor. Restul oraşului era „ciorchine” în jurul televizoarelor alb-negru şi aşteptau din partea lui Cristian Ţopescu un semn că minunea începe să ia formă.

Şi minunea se împlinise în acea după-amiază de 2 octombrie 1974. Liniştea dinaintea furtunii? În niciun caz! Simţeai trepidaţiile unui stadion ce sărea la unison din minutul 1. Simţeai suflarea unui oraş ce respira după cum pasa Pescaru şi şuta Cadar. Simţeai cum Tâmpa se făcea mai înaltă pentru a vedea şi ea cum istoria se scria în Bartolomeu.

O minge la Cadar în minutul 86. Îşi mulează şiretul pe ea şi „sărutul” cu vinclul nu fusese niciodată mai dulce. Gelos, Şerbănoiu vrea să guste şi el din elixirul fericirii, iar din serva lui Gyorffy îi mai arde o „sărutare” cu foc.

Gol!Gol! Suntem în prelungiri. Hai, no! Chiar aşa? Chiar aşa!

Minutul 90! Pescaru… o mângăie şi îi spune că din careu ea nu trebuie să meargă decât într-o singură direcţie. O încurajează, asigurând-o că nu va fi singură în drumul ei. Vor fi acolo Cadar, Şerbănoiu, Gyorffy, Nagy, Hârlab, Mateescu, Iambor, Mihăilescu şi Gergely pentru a o ajuta în caz de nevoie. „Fă-l, draga mea, fericit pe Sterică în solitudinea aceea a lui din fortăreaţa invizibilă…” îi şoptise Nae înainte de a îi dau frâu liber în întâlnirea cu destinul. Şi când cineva a încercat să îi fure fericirea, Ghiţă Şerbănoiu a fost acolo. O văzuse tristă şi… şi… GOL!

Restul, ei bine, restul e gălăgie…

2 gânduri despre “Minutul 90

  1. Salut.

    Te rog să îmi permiți să public un fragment din acest articol ( chiar întreg dacă se poate pe BDF ). Bineînțeles că voi preciza sursa lui.

    Numai bine și nota 10 pentru post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.