Ardelenii, p…a şi oltenii

Motto: „Se ştie! Se ştie! P..a e-n Bănie!”

Înainte ce cele scrise mai sus să ajungă hit-ul deplasării la Craiova din primăvara lui 2000, Lătrău, această legendă a tribunelor româneşti, chiar trecuse la fapte. Să ne întoarcem puţin în trecut.

Plopeni. 13 iunie 1979. Sferturile Cupei României. Steagul Roşu Braşov, antrenată de Nicolae Proca întâlneşte Universitatea Craiova, câştigătoarea ultimelor două ediţii ale Cupei României.

În timpul meciului, Lătrău, care era cocoţat pe acoperişul tribunei a II-a de unde dădea tonul „stegarilor”, îi strigă unui oltean, nimeni altul decât Nicolae Negrilă:

„- Mă, Negrilă! Cine ia Cupa?”

Negrilă, cu o inocenţă aproape copilărească îi răspunde haiducului de sub Tâmpa: „Noi!”. De pe acoperiş, Lătrău scoţând ce are în pantaloni şi arătându-i, zice: „Uite, asta luaţi voi!”

Chiar asta au şi luat atunci oltenii, la modul figurat bineînţeles, pentru că meciul s-a încheiat 0-0 iar la penalty-uri „stegarii” s-au impus cu 4-3.

Suporterii, care au intrat pe gazon pentru a-i felicita pe fotbalişti, care s-au urcat pe acoperişul de la doua ce mai apoi s-a prăvălit cu ei. Lătrău? Lătrău cică a fost pedepsit de organe pentru arătarea organului cu vreo 3 luni de puşcărie. Desigur, ca orice legendă care se respectă, nimeni nu ştie dacă Lătrău şi-a şi ispăşit zilele de temniţă.

Acoperişul Tribunei a II-a a stadionului din Plopeni ce în ’79 ceda sub presiunea bucuriei „stegare”

sursa foto: nuvomrenunţa.wordpress.com şi sportulph.wordpress.com


Susţinere blog

Dacă ţi-a plăcut ce ai văzut, poţi susţine blogul printr-o donaţie minimă de 1 Euro.

€1,00

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.