Lucruri frumoase

Vara asta a semănat cumva cu un scenariu de Hollywood în care o echipă, cândva mare, aflată în recâștigarea gloriei și a identității de odinioară, se vede la un pas de prăpastie.

Din neant însă au reapărut jucătorii care gustaseră amara umilință a unui loc 11 în Liga a 2-a. Cristi Oros, Ionuț Voicu, Marian Cristescu, Mihăiță Chipciu și Cătălin Dedu. Cei care, alături de ei, au pus umărul la promovare. Robert Ilyeș, Cristi Ionescu, Gabi Kajcsa, Attila Hadnagy și Alexandru Mateiu. Aceștia sunt cei 10 care într-adevăr merită supranumiţi „stegari”. Sunt cei 10 care neabandonând clubul la prima strigare şi-au adjudecat onoarea de a fi „stegari”. Un „intrus”, care n-a pus la inimă ironiile tribunei ci a căutat mereu s-o cucerească, Mihai Mincă. Lor li s-au alăturat „veteranii” în căutarea gloriei de odinioară. Valentin Badea, Valentin Bădoi şi Cosmin Năstăsie. Trio-ul străin, Peter Majernik, din Slovacia, Williams, din Brazilia, şi Dejan Martinovici, din Croaţia. „Pandurul” Adrian Rusu. Fiul rătăcitor al oraşului, Traian Marc. Necunoscutul Laurenţiu Dumitru. „Haiducii” Emanuel Creţulescu şi Darius Drăgan.

Asta ar fi fost o poveste de succes pentru filmele americane. Dar cum în fotbalul din ziua de azi, miracolul outsider-ului se rezumă la cel mult o eliminare dramatică din schemă… Poate că Steagu’ va câştiga campionatul. Ar fi o spargere a plafonului generat de acest fotbal modern ghidat întâi de bani (după cum au dovedit-o şi ceata de dezertori de astă-vară) şi abia apoi de sentimente. Poate că Steagu’ se va salva de la retrogradare în ultima etapă. Oricum ar fi, lucruri frumoase se vor întâmpla sezonul acesta.

4 gânduri despre “Lucruri frumoase

  1. Hai sa nu gandim asa rau Razvane , cu munca si atitudine se poate scapa de retrogradare si cu 5-10 etape inainte. Ne vedem la meci duminica.Bafta

  2. Am vrut să marcheze extremele pe care Steagu’ le poate atinge sezonul ăsta: câştigarea titlului când nimeni nu ne dă nici o şansă, salvarea de la retrogradarea în ultima clipă când, la fel, nimeni nu ne dă nici o şansă.

    Eu sunt un optimist incurabil de felul meu, motiv pentru care ştiu sigur că băieţii ne vor bucura de multe ori de-a lungul anului ce urmează.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.