Orice „stegar”, atunci când vede combinaţia cromatică „galben cu negru” se simte ca la prima iubire. Asociem imediat acest „duet” cu Steagul nostru şi suntem a naibii de mândrii de chestia asta.
Mai jos, o să vă prezint nişte lucruri interesante despre culoarea galbenă. Despre negru, data aviatoare.
- Maiaşii asociau culoarea galbenă cu… Sudul. Numai bine că galeria îşi are locul în peluza sudică a stadionului „Silviu Ploeşteanu”.
- Un cântec din 1967, numit Mellow Yellow, cântat de Donovan, a făcut ravagii printre hipioţii epocii. Cântecul „vorbea” cică despre faptul că te poţi face high dacă răzuieşti interiorul unei conji de banane şi fumezi pilutura.
- Că tot vorbim despre muzică, în 1966, anul în care am jucat contra celor de la Espanyol în Europa, apare melodia trupei The Beatles, „Yellow Submarine” (Sumbarinul Galben)
- Pun pariu că nu ştiaţi că primul împărat chinez a fost supra-numit Împăratul Galben. Galbenul era, de asemenea, o culoarea pe care numai nobilii chinezi din acea vreme o puteau purta sau afişa prin case.
- Venind ceva mai aproape de casă, ajungem pe Muntele Athos din Grecia. Acest munte este de fapt o unitatea autonomă în Grecia. Steagul său, pe un fundal galben, înfăţişează doi vulturi.
- Peste Atlantic, în Statele Unite mai exact, „The Yellow Kid” (Copilul galben) era numele unei benzi desenate ce apărea în ziarele New York World şi New York Journal American, pe la sfârşitul secolului XIX, începutul secolului XX.
A fost de 5 din 5! OT, Razvan, continuam acel XI ideal? Ideea e f. faina!
Mulțam fain, Ovi!
În seara asta sau mâine reiau și XI-le ideal. Nu prea am avut timp de documentare în ultima vreme. Promit că n-o mai lălăiesc atât cu următoarele posturi de jucători.
gresit. nu este steagul Athosului .este steagul Patriarhiei ecumenice de Constantinopol de care apartine jurisdictional Biserica Greciei