După ce Iuliu Jenei a fost ales să fie unul din fundaşii centrali în „Steagul Roşu XI”, e timpul să vedem care va fi partenerul său din defensivă. De azi, timp de o săptămână, în dreapta, puteţi vota cel de-al doilea fundaş central pentru echipa all-time a Braşovului. Iată nominalizările:
Născut pe 17 decembrie 1934, la Bucureşti, Nicolae Campo îşi începe cariera la Dinamo Bucureşti, în 1949, trecând apoi pe la Textila Sf. Gheorghe, Dinamo Tg. Mureş şi Dinamo Braşov. După relocarea echipei Dinamo Braşov la Cluj, Campo, îndrăgostit de oraşul de la poalele Tâmpei, alege să rămână la Braşov ca echipeir al echipei Steagul Roşu, antrenată de Silviu Ploeşteanu. Suntem în anul 1958.
Din acel an, şi până la retragerea de pe gazon, zece ani mai târziu, fundaşul central Nicolae Campo a evoluat în 211 meciuri pentru „stegari” la nivelul primei ligi, fiind pe locul 6 în clasamentul celor mai longevivi „stegari”. De asemenea, se numără în primul 11 „stegar” ce a câştigat fără înfrângere Cupa Balcanică inter-cluburi în 1961. Tot legat de meciurile internaţionale, Nicolae Campo a strâns 6 meciuri în Liga Europa, fiind căpitanul „stegarilor” în tripla cu Espanyol Barcelona din sezonul 1965/66.
Născut la Braşov, Neluţu Naghi este prototipu jucătorului-emblemă, evoluând toată cariera sa la o singură echipă: FC Braşov.
A debutat pentru „stegari” în sezonul 1972/73, când a jucat 11 meciuri, şi a rămăs fidel clubului galben-negru până în 1988. În tot acest timp, a jucat şase (!) sezoane în Divizia B, fiind unul dintre cei care au rămas alături de echipă după retrogradarea nedreaptă din 1974. A strâns 154 de meciuri la nivelul acestui eşalon, iar după promovarea din 1980, a pus lângă cele 38 de meciuri ca prim-divizionar strânse la începutul anilor ’70, alte aproape 150 de meciuri în prima ligă din România, lucru ce-l face pe Ioan Naghi să fie unul dintre cei mai longevivi „stegari” din istorie.
Din primăvara anului 1981 a primit banderola de căpitan al echipei pe care-o va purta mândru până la finalul carierei. Cu ea pe braţ, a condus echipa „stegară” spre semfinalele Cupei României în 1987. A evoluat şi în trei meciuri europene, în sezonul 1974/75, cel mai notabil fiind meciul retur cu Beşiktaş când „stegarii” întorc scorul în ultimele cinci minute ale meciului.
După o carieră impresionantă la Steaua, Universitatea Craiova şi Naţionala României, Costică Ştefănescu ajunge la Braşov spre finalul carierei sale de jucător.
Sub Tâmpa, acesta a interpretat o partitură dublă, de antrenor-jucător, evoluând pentru „stegari” timp de numai două sezoane în 35 de meciuri în Divizia A şi conducându-i în sezonul 1986/87 spre semifinalele Cupei României.
Susţinere blog
Dacă ţi-a plăcut ce ai văzut, poţi susţine blogul printr-o donaţie minimă de 1 Euro.
€1,00