Mihai Eminescu şi Braşovul

„Arătaţi-mi la noi un oraş patriotic ca Braşovul.”

Mihai Eminescu, într-o scrisoare către Iacob Negruzzi

„Trăiască România unită!”

Mihai Eminescu pe peronul Gării Braşov

Deşi în mentalul colectiv al turmei numele lui Eminescu este asociat cu „nebunia”, poetul român a fost, în fapt, un geniu. Atât unul artistic cât şi unul jurnalistic. Într-un fel, limita dintre geniu şi nebunie e destul de subţire, cu greu poate fi deosebită, dar când unii au în plan să te distrugă pentru că reprezinţi un pericol pentru agenda lor, te vor transforma în nebun, în golan, în deviant, în neadaptat social şi în tot atâtea altea lucruri menite să contracareze elanul şi ambiţia care te poartă spre atingerea unor idealuri.

Eminescu, un geniu, şi astăzi este victimă a tâmpiţilor unei societăţi pentru care „bă” ţine loc de „domnule”.

9 gânduri despre “Mihai Eminescu şi Braşovul

  1. Daca tot il sarbatorim pe Eminescu si vorbim de patriotism, atunci permite-mi domnule Dobrica sa postez 3 link-uri de youtube:


  2. Din pacate aniversarea genialului Eminescu, poet, si jurnalist unic in istoria Romaniei, a trecut neobservata astazi din cauza evenimentelor care au loc in tara. La vremea lui, Eminescu a fost un critic vehement la adresa nedreptatilor sociale,a greselilor, abuzurilor si coruptiei conducatorilor din acea perioada.La fel ca si in zilele noastre, oamenii valorosi, incomozi si cu coloana vertebrala au fost inlaturati, ramanand sa conduca tara mediocrii si oportunistii.Ce se intampla acum in tara si in Bucuresti este efectul TUTUROR guvernarilor smenare din ultimii 22 de ani. „Unde esti tu Tepes Doamne?”
    PS Enervanta si jignitoare insistenta moderatorilor TV in a asocia partea de vandalism a evenimentelor din Bucuresti de notiunea de suporter al uneia sau altele din echipe.Nu are nici o legatura. In tara asta sunt 20 de milioane de suporteri, fiecare tine cu cineva. Numai cei din zona Pietei Unirii au facut, poate, junioratul la FC Neanderthal.

  3. Clipul propus de ” libertate” este bine realizat din punct de vedere artistic. Dar tinand cont ca toate cadrele sunt filmate din spatele liniei de jandarmi, atunci nu inteleg la ce se refera intrebarea ” lasi sau eroi?”.
    La ce bune violentele? In ’89 cehoslovacii au rasturnat un regim politic fara a se trage un singur foc de arma. La Brasov, in 21 decembrie ’89, sloganul nostru, „Fara violenta !” ,discernamantul si ratiunea celor doua tabere, aflate fata in fata,au evitat varsarea de sange. Din pacate diversiunea politico-militara din zilele urmatoare a ucis peste o suta de brasoveni.

  4. Cu proteste sau fara tot nu scapam de hoti, asa curand! De ce? Pentru ca nu avem lideri carismatici care sa urmareasca interesul national! Dar poate cu aceste proteste se vor calii o mana de studenti si-n viitor vor reprezenta o solutie! In asteptarea lor sa il citam pe Eminescu:
    „Cum nu vii tu, Ţepeş doamne, ca punând mâna pe ei,
    Să-i împarţi în două cete: în smintiţi şi în mişei,
    Şi în două temniţi large cu de-a sila să-i aduni,
    Să dai foc la puşcărie şi la casa de nebuni!”

    • Nu va faceti mea culpa, nu cred ca Eminescu pretindea ca noi sa invatam ca papagalii poeziile sale esential era intelegerea mesajului lor!

  5. Felicitari pentru site si pentru articol!

    EMINESCU INTERZIS – GINDIREA POLITICA

    SPRE EMINESCU – RASPUNS ROMANESC LA AMENINTARILE PREZENTULUI SI LA PROVOCARILE VIITORULUI (ECONOMISTUL MIHAI EMINESCU)

    Pentru a le deschide, daca aveti html-ul dezactivat: cu PASTE asezati link-ul in
    browser si, apoi, apasati ENTER).

    Sint publicate, fiecare, cu CopyFREE (au copierea, traducerea, difuzarea
    neingradite si gratuite).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.