În oraşul de sub Tâmpa…

Dacă vreodată vreţi să aduceţi cuiva argumente practice care să demonstreze prejudecata aceea că ardelenii sunt ai naibii de lenţi, povestiţi-le despre echipa de fotbal din Transilvania care şi-a înregistrat imnul după 38 de ani. Ooo, dar cât de mult a meritat aşteptarea! Lenţi fără doar şi poate, însă ce a ieşit după ce Steagu’ l-a cunoscut pe Mircea Baniciu, şi vice-versa, este o poveste memorabilă.

Mircea Baniciu zâmbindu-le „stegarilor”. „Stegarii” îşi scot pălăria şi se înclina în faţa sa.

O poveste scrisă pe o plajă din staţiunea 2 mai, sub un foişor, cu o chitară. Nu conştientizam când străbăteam străzile ţării că urmează să fim martorii unui moment istoric. Nici când l-am văzut pe Mircea Baniciu şi l-am salutat nu credeam că acum vom un imn. În asentimentul atâtor şi atâtor momente ale istoriei „stegare” care s-au născut cu speranţa de atingere a sublimului dar au sfârşit apoi sfărâmate în miliarde de bucăţele, pur şi simplu nu credeam că tot ce s-a întâmplat deja, că tot ce acum îmi amintesc cu satisfacţie, nu credeam că toate acestea vor deveni realitate. De data asta, însă, visul a mers până la capăt. Da, avem un imn! Da, Mircea Baniciu cântă „În oraşul de sub Tâmpa”.

Pregătit de acţiune.

Ziceam că totul este o poveste memorabilă. Ei bine, luni seară va deveni de-a dreptul dificil să mai găsit vreun epitet. Înainte de meciul cu Dinamo, Maestrul Baniciu va cânta de la ora 20.30 direct pe iarba stadionului „Tineretului”. Vor fi el şi întreaga suflare „stegară” într-o comuniune care, dacă a mai existat cândva în istoria noastră, înseamnă că s-a petrecut acum atât de mult timp încât am uitat de acel moment. Seara lui 6 august va rămâne pentru totdeauna. Uitarea se opreşte aici! Prin înregistrarea acestui imn Steagu’ îşi reactualizează idenditatea. Toată lumea va putea afla acum prin intermediul imnului cine şi ce este Steagu’ ! Luni seară Imnul depăşeşte graniţele stadionului „Tineretului”, îşi ia zborul pe note muzicale spre cer, spre lume şi toţi vor ştii că „în oraşul de sub Tâmpa este o echipă mare!”.

Hai Steagu’ !

P.S.: am găsit poza de mai jos pe Facebook. Îmi place atât de mult încât nu pot rezista să nu o împărtăşesc cu voi. Delegaţia suporterilor „stegari”, Marian Olaianos, Mircea Baniciu şi… marea.

5 gânduri despre “În oraşul de sub Tâmpa…

  1. La stadion luni seara moshule , o vei auzi, iar daca vii si in galben negru o vei si vedea, ce zici?
    bravo Razvane se poate nu !!!!

  2. Eu nu sunt din Brașov dar respect stegarii, în special peluza stegară, care este una minunată, care pune suflet, care se bucură și suferă alături de echipă, o galerie frumoasă care merită ceva frumos pe măsură! Aștept cu nerăbdare să aud imnul! Într-adevar în orașul de sub Tâmpa este o echipă mare, cu o galerie la fel de mare! Respect Steagu!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.