E ora „Eroilor locali”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Prietenul Jean din Capitală mi-a făcut o surpriză foarte plăcută arătându-mi o poză cu noul să ceas de perete, în care figura centrală e reprezentată de coperta romanului „Eroi locali” şi semnul de carte obligatoriu. Nu întâmplător o placă de vinil este „chenarul”, întrucât romanul este melodios nu doar prin prisma referinţelor muzicale, ci şi prin obişnuinţa personajelor din carte de a întâmpina momentele prin care trec cu cântece din propriul repertoriu suportericesc.

6 gânduri despre “E ora „Eroilor locali”

 1. Ma bucur sa va salut domnilor.
  Il felicit pe domnul Jean pentru ceas si mai ales pentru momentul ales de al imortaliza. (12.00). Dupa ce am citit articolul, bine documentat atit sportiv cit si istoric, mi-am amintit de una din vizitele facute in acesta vara. A fost ca un tunel in timp. In citadela industriala Brasov, parca eram cu 60 de ani in urma. Uzina STEAGUL ROSU – unde erau 30.000 angajati- acum aproape nimic, „Tractorul” – niste depozite, „Metrom” -???, Poate „Rafinaria” o sa zici ca s-a mutat, dar „Hidromecanica” (in urmatorul articol iti trimit si poze). Dar asta e….
  Hei, Eroilor locali, ce faceti ? Ati cazut in butoiul cu melancolie. Hai gata, sariti in butoiul cu vin.
  Sau cu bere (apropos de fabrica Aurora si vis-a-vis de cea de lichioruri – mai stii ? -)
  Gata. Toata lumea in picioare. HAi „La multi ani !!!”

  Cu drag, Emil R.

  • Salutare, domnule!

   Ca să citez versurile unei melodii, „s-a schimbat acum oraşul, din trist gri în şic monden”. Hmm, trist nu cred să fi fost, dar tot s-a schimbat. Rafinăria nu s-a mutat, a fost teleportată cărămidă cu cărămidă spre alte locuri, Hidro la fel. Restul, Steagu’, Tractoru’, fantome şi nimic mai mult. Berea încă are căutare la Braşov, acum îi spune Ciucaş. Lichioruri am bea şi din ele, dar s-au dus ca multe altele.

   La Mulţi Ani şi să ne vedem cu bine la un pahar cu vin!

  • Să mă iertați, vă rog, pentru scrisul nu foarte caligrafic. Tocmai ce petrecusem o oră filmând în frigul dimineții și când am ajuns la Poștă nu reușeam să țin ca lumea pixul în mână.

   Lectură plăcută vă doresc!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.