1956 – FOTO document

Da, da, daaa!!! O fotografie cu primii „stegari” ce au reuşit să ducă Braşovul în Liga 1.

STEAGUL ROŞU BRAŞOV: Ghiţă - Raicu, Marinescu, Percea - Aron, Zaharia - Haşoti, Fusulan, Proca, Kneipp, David, a fost echipa de bază. În fotografia de mai sus, i-am putut identifica pe Nicolae Proca (al doilea, sus, de la dreapta la stânga), pe portarul Constantin Ghiţă (jos, în negru), pe Emanoil Haşoti (jos, lângă Ghiţă), pe Zoltan David (al doilea din dreapta-jos) şi pe Gheorghe Fusulan (cel care se sprijină pe umerii portarului). Primul jucător din dreapta-sus pare a fi căpitanul echipei, după semnul distinctiv de pe mânecă tricoului, dar, din păcate nu-i ştiu numele.

Promovarea în „Categoria A” (cum se numea Liga 1 pe vreme aceea), se întâmpla în toamna lui 1956, dat fiind sistemul sovietic, primăvară-toamnă, adoptat după încheierea războiului. Campionatul avea să ia un an pauză pentru a se reveni la sistemul tradiţional, toamnă-primăvară odată cu ediţia 1957/58.

Tricourile, şorturile şi jambierele erau de culoare albastră, dunga de pe piept fiind albă. De la înfiinţarea clubului, în 1936, şi până în 1967 „stegarii” au jucat în albastru şi alb. Poartarul, după cum puteţi vedea, purta un echipament în totalitate de culoarea neagră şi un fel de… bască. Deh, fotbalul romantic…

Un gând despre “1956 – FOTO document

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.