Acţiune de conştientizare împotriva Legii 4

Roşu, verde, galben, violet, albastru, vişiniu sau negru. Sunt culori pe care le urmăm cu toţii, culori pentru care facem sacrificii, culori ale căror nume le strigăm în orice condiţii şi în care credem indiferent de ce ar spune ceilalţi. Deşi suntem despărţiţi de aceste culori, în momentele astea ar trebui să lăsăm la o parte orice orgolii meschine, orice lupte surde şi să ne canalizăm energia împotriva celor care ne vor afară din stadioane. Împotriva celor care vor să ne transforme în nişte marionete pe care să le poată manevra după bunul lor plac. Împotriva celor care comit abuzuri şi scapă nepedepsiţi. La urma urmei, împotriva unui sistem orwellian.

Radu Chiriţă, profesor de drept constituţional la UBB Cluj, doctor în drept constituţional şi apropiat al peluzei timişorene doreşte să ne ajute. El vrea să tragă un semnal de alarmă asupra aberaţiei numite pompos „Legea pentru combaterea violenţei în sport”, legea 4, aşa cum o ştim noi. Radu doreşte să ducă o campanie de conştientizare a mediului academic şi nu numai despre aberaţiile din lege şi abuzurile care pot rezulta din aplicarea acesteia. Pentru asta el are nevoie de cât mai multe procese verbale întocmite conform legii 4, şi de cât mai multe hotărâri judecătoreşti pronunţate în urma unor plângeri împotriva acestor procese verbale. Numele şi datele personale nu sunt importante, acestea pot fi cenzurate de către voi, dacă vreţi, important este conţinutul procesului verbal sau al hotărârii. Cine doreşte să ajute poate scana aceste acte şi le poate trimite la adresa de e-mail legea4@druckeria.ro .

Trebuie să încercăm să luptăm pe orice căi posibile. Însă din păcate, vremurile ne demonstrează că în România anului 2011 totul se rezolvă pe căi juridice, prin intermediul actelor, hotărârilor sau ordonanţelor. Aşa că trebuie să ne conformăm şi să încercăm să facem ceva, până când nu va fi prea târziu. Ceea ce se urmăreşte este convingerea mediului juridic – judecători, judecători de la Curtea Constituţională, procurori, avocaţi – de faptul că această lege este incompatibilă cu principiile unui stat de drept. Se vor redacta mai multe materiale care vor fi publicate in reviste citite în mediul juridic, se va încerca şi organizarea unei conferinţe, scopul final fiind acela de a crea o opinie critică în interiorul profesiilor juridice, marcate în acest moment de prejudecăţi cu privire la suporteri şi la necesitatea unor măsuri dure la adresa acestora. Legea 4 este singura lege din România care permite cenzura, este singura lege din România care permite unui jandarm să ia măsuri privative de libertate etc., iar mediul juridic trebuie să afle acest lucru. Nu ştim dacă acest lucru va putea să conducă la o modificare a legii ori la declararea sa ca neconstituţională, dar trebuia ca fiecare dintre noi să încerce să facă ceea ce poate. Dacă nu vom avea succes, putem măcar spune că am încercat, iar o lege strâmbă şi retrogradă nu poate fi modificată decât având sprijinul mediului juridic.

VIAŢĂ-N LIBERTATE ORI MOARTE STRIGĂ TOŢI!

 

sursa: ultras.sportlocal.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.