Deschideţi ferestrele !

  După o lungă perioadă de închistare, de lipsă de comunicare, de indiferenţă faţă de suporteri, veştile care vin dinspre clubul FC Braşov ne-au făcut să tresărim. Nu ştiu a cui a fost iniţiativa de a ieşi din această amorţeală, care părea că va fi fără sfârşit. M-aş bucura să aflu că domnul Neculaie a trecut peste orgolii şi a ascultat sfaturile bune ale oamenilor din jurul său sau că el însuşi a reacţionat pozitiv la contestările tot mai vehemente din ultimul timp. Până la urmă nici nu mai contează, important este că lucrurile încep să se mişte în direcţia mult-aşteptată.

 Cum am mai spus şi cu alte ocazii, vocea suporterilor, oricât ar fi ea de puternică, nu este suficientă. Clubul trebuie revitalizat, în primul rând din interior.Venirea lui Marian Olaianos, un profesionist recunoscut şi un stegar adevărat, este un prim şi important pas în reformarea clubului FC Braşov. Cu siguranţă că vor urma şi alţii. Nu cred că are rost să-i spunem „bun venit” lui Marian, deoarece el a fost tot timpul aici, alături de noi şi de echipă. În calitatea lui de ziarist-suporter, iar acum şi în cea de oficial-suporter, cred că este omul potrivit pentru a reface punţile între club şi susţinători.

   Sunt convins că Marian Olaianos vine cu multe soluţii şi idei pe care, dacă i se va da posibilitatea, va încerca să le implementeze la club. Mi-aş permite şi eu să abordez doar două chestiuni legate de imaginea clubului.

 În centrul istoric al oraşului, locul unde zilnic tranzitează mii de braşoveni şi sute de turişti, nimic nu aminteşte de existenţa echipei FC Braşov. Ar fi ideal să existe un panou de afişaj cu caracter permanent, în genul celor rezervate teatrului, operei sau filarmonicii. şi care să promoveze meciurile stegarilor, eventuale anunţuri ale Ligii Suporterilor legate de deplasări sau alte acţiuni, etc. Şi înfiinţarea unui punct de vânzare a biletelor, a abonamentelor sau a materialelor promoţionale ar fi benefic . Cred că se poate găsi un mic spaţiu comercial pe Republicii, Mureşenilor sau în Piaţa Sfatului. În plus imaginaţi-vă că un turist din Germania, Belarus sau Japonia , alături de o iconiţă de la Biserica Neagră  şi o sculptură reprezentându-l pe Dracula , s-ar întoarce acasă şi cu un fanion al echipei FC Braşov.

   O altă temă este legată de suporterii stegari din alte localităti de pe raza judeţului. Merită apreciat efortul multora dintre ei de a veni, unii chiar din Făgăraş sau Rupea, meci de meci la Braşov pentru a-şi încuraja favoriţii. Cu siguranţă ar veni mai mulţi dacă s-ar găsi soluţii pentru a le facilita transportul. Totodată, în perioada de pregătire, clubul ar putea organiza câteva meciuri amicale în diverse oraşe din judeţ, alături de echipă fiind prezent şi un eventual magazin mobil. Să ne amintim că în 1979, clubul şi-a schimbat denumirea din Steagul Roşu în FCM Braşov, devenind oficial echipa întregului judeţ. Acest teritoriu este o piaţă care trebuie cucerită în totalitate.

 În rest să aşteptăm întâlnirea de joi şi să ne bucurăm că am devenit, în sfârşit, parteneri de dialog. Mai presus de goluri spectaculoase sau victorii ale favoriţilor, suporterii îşi doresc să fie respectaţi.

   Aşadar, dragi conducători,, deschideţi ferestrele la club să intre soarele şi aerul proaspăt. Deschideţi ferestrele să auziţi cântecele tribunelor şi inimile braşovenilor bătând.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.