Nicolae Pescaru în 5 fotografii rare

Grație prietenului Sasu, care a scotocit prin propriile arhive, publicăm azi 5 dintre cele mai bune fotografii apărute în presa vremii cu legendarul număr 5 braşovean.

(click pe imagini pentru mărire şi descriere)

Chair dacă imaginile nu au cea mai grozavă calitate (presa sportivă românească a fost, din păcate, extrem de precară la acest capitol), sperăm ca această mini-colecţie să răscolească amintirile celor care au trăit pe viu aceste momente şi, totodată, să-i facă pe mai tinerii „stegari” şi mai interesaţi de Nicolae Pescaru. La urma urmei, acestei generaţii care nu i-a prins live nici pe Nicolae Pescaru şi nici pe Csaba Györffy i se datorează reintroducere celor doi mari „stegari” în imnul echipei, aşa că orice ocazie în plus de a-şi vedea eroii e binevenită.


Bonus, câteva caricaturi – pasiunea lui Pescaru pentru pescuit şi numele său atât de sugestiv au fost extrem de atractive pentru artişti.

Desenele au apărut în avancronicile meciurilor cu UTA (acasă, 24 octombrie 1971), Jiul (deplasare, 16 aprilie 1972) şi Dinamo (deplasare, 15 octombrie 1972.

Coincidenţa face ca „stegarii” să fi fost învinşi în toate cele trei meciuri cu acelaşi scor, 1-0. „Textiliştii” au rămas lideri neînvinşi şi după vizita sub Tâmpa din etapa a 8-a, Pescaru şi compania n-au prins în Jiu cele două punct care i-ar fi dus pe podium în etapa a 21-a, iar bucureştenii, campioni en-titre, ne-au detronat din fruntea clasamentului la finalul etapei a 7-a.

Un gând despre “Nicolae Pescaru în 5 fotografii rare

  1. Pingback: „Și cu Györffy pe extremă!” în 5 fotografii rare | La Stegaru'

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.