“C-aşa-i în tenis…”

La finalu’ meciului cu Bistriţa încercam toţi să ne aducem aminte când a mai dat Steagu’ şase goluri într-un singur meci. Ne-a venit repede în cap meciul cu Dunărea Galaţi, din Divizia B, de acum trei sezoane, când a fost tot 6-0.

„Bine, bine, lasă Divizia B, în A, de când n-am mai dat noi şase goluri în A?”, mă întreabă P. „De zeci de ani”, îi răspund, uitând că, de fapt, ultima ispravă de genu’ ăsta, a fost pe 25 mai 2002. Deci acum opt ani, nu zeci de ani.

Atunci, în penultima etapă a Diviziei A, venea la Braşov, UM Timişoara, de mult consolată cu retrogradarea. Era şi meciul de retragere al lui Sandu Andraşi atunci şi, ţin minte, am ajuns la stadion cu vreo două ore înainte de startul meciului, la fix pentru a prinde o ploaie ce m-a udat până la piele. Ca un făcut, cu vreo jumătate de oră înainte de meci, a ieşit un soare ce încerca parcă să ascundă urmele rafalelor de ploaie. Cam aşa a fost şi joia trecută, nu? O vreme ce parcă te gonea de la stadion, dar odată cu apropierea primului fluier, cerul se limpezea lasând locul soarelui să mângâie firele de iarbă udate de ploaie.

Atunci, în acea zi de mai din 2002, a fost 6-1 pentru Steagu’, după 3-0 la pauză. Deşi eram pe locul 11 reuşind salvarea în extremis după un 2-2 la Petrolul, stadionul a fost arhiplin şi se simţea în aer atmosfera de sărbătoare. La final, în toiul zilei, s-au lansat artificii pentru a marca ultimul meci pe „Tineretului” pentru Alexandru Andraşi iar eu am ajuns acasă cu tricoul încă lipit pe mine de la cât de ud eram.


Susţinere blog

Dacă ţi-a plăcut ce ai văzut, poţi susţine blogul printr-o donaţie minimă de 1 Euro.

€1,00

7 gânduri despre ““C-aşa-i în tenis…”

  1. Eu am vazut meciul respectiv pe TVS, dar cu o zi inainte prevedeam acest rezultat si ii spuneam unui prieten ca o sa batem cu 6-1.

    • Ăsta e din categoria „cu oricine am fi jucat în ziua aia câştigam”. Totul a fost perfect atunci.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.