Campioni la Juniori în 1985

Mai sus aveţi lotul cu care FCM Braşov câştigat în 1985 Campionatul Naţional la Juniori.

Fotografia este chiar după finala câştigată în faţa Olimpiei Satu Mare. A fost 1-0 pentru juniorii „stegari” graţie golului marcat de Adi Vasile din pasa lui Manu Dragomir, fiul preşedintelui de atunci al clublui, Dumitru Dragomir (primul în rândul de sus de la dreapta). Antrenorul juniorilor ce au reuşit să cucerească în 1985 titlul suprem a fost legenda „stegară” Csaba Gyorffy (primul în rândul de sus de la stânga).

O să încerc să obţin mai multe detalii legate de succesul de atunci chiar de la domnul Gyorffy.

Până una alta, este interesantă discrepanţa din fotbalul acelor ani la nivelul juniorilor şi seniorilor. Dacă la juniori, două echipe din provincie ajungeau să-şi dispute supremaţia, la seniori, jocurile erau făcute chiar înainte de startul campionatului. După 1985 cel puţin, Steaua şi Dinamo n-au mai lăsat nimic la voia întâmplării iar bătăliile lor pentru megalomanie au atins cote alarmante. Breşele în sistem deveniseră practic imposibile astfel că şi asta poate fi o explicaţie a faptului că o echipă ce a avut în juniorii săi o generaţie de campioni ai României nu a reuşit vreo clasare notabilă în campionat în acei ani.

Altfel, revenind la acea perioadă, observaţi tribuna a doua a fostului stadion „23 august” înţesată cu specatori veniţi să asiste la acea finală. Cum nu prea aveai să-ţi ocupi timpul liber pe atunci, un meci între juniorii a două echipe din afara Capitalei umplea până la refuz gigantul de beton.


Susţinere blog

Dacă ţi-a plăcut ce ai citit, poţi susţine blogul printr-o donaţie minimă de 1 Euro.

€1,00

2 gânduri despre “Campioni la Juniori în 1985

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.