FC Braşov – Arsenal, UEFA Cup Final, “Wonderland Stadium”

Era o perioadă când credeam că FC Braşov e cea mai tare echipă de pe suprafaţa pământului. Pe bune! E drept că şi vârsta avantaja această stare de exuberanţă. Aveam vreo 10 ani. Unde mai pui că abia ce ne calificasem pentru Cupa UEFA. Aşadar, Steagu’ n-avea rival.

Pentru a-mi întări şi mai mult acest crez, am făcut la vremea respectivă nişte desene despre un meci fictiv. Sunt pe foaie de matematică, în creioane colorate, alternând nuanţele calde cu cele reci şi, ca să mă exprim artistic până la final, atunci făceau parte dintr-un postrealism perfect realizabil. Astăzi, privind la liniile care reflectă zbuciumul jocului şi culorile ce depăşesc conturul, aş încadra aceste desene într-un suprarealism excentric. Meciul fictiv despre care e vorba în desene este o finală de Cupa UEFA în care FC Braşov bătea pe Arsenal Londra. Revenind de la 0-2.

Nu mă înţelegeţi greşit. Nu înseamnă că acum, la 10 ani de la aceste desene iubesc Steagul mai puţin. Îl iubesc poate mai mult decât atunci, doar că nu pot fi ipocrit să zic despre ei că sunt cei mai buni din lume când nici măcar ei nu cred asta. Rămâne însă cea mai frumoasă echipă de pe pământ.


Susţinere blog

Dacă ţi-a plăcut ce ai văzut, poţi susţine blogul printr-o donaţie minimă de 1 Euro.

€1,00

17 gânduri despre “FC Braşov – Arsenal, UEFA Cup Final, “Wonderland Stadium”

  • nu cumva in timpul vre-unui curs plictisitor, te-ai teleportat in lumea fotbalului ??? uite asa isi petrec timpul, studentii pe la cursuri/seminarii …
   ca daca tot ne invata sa facem numai ce ne place!!!imagineaza-ti cite domenii acopera aceasta specializate timp de 100 de minute …cite idei geniale trec prin mintile noastre…bine …dar asta CHIAR A FOST TARE!!!

   • :))) nu, nu, îs de când aveam 10 ani. Pe-atunci nici nu mă gândeam eu la facultate sau alte alea.

    Acuma faza îi că-s cam aşa de plictisitoare unele cursuri că-mi omoară orice spirit creativ. Dar încerc să mă redresez :))

  • :))) Păi aşa trebe, să-i înveţi de mici :))). Meştere, da’ vă învaţă bine la Publicitatea şi Adverstising despre cum e şpilu’, văd :)))

   • Am fost la un singur seminar acolo, cand am auzit de cele trei feluri de reclame. :)))) Si acum mi-a picat fisa cand am vazut desenele tale 🙂

 1. Dar ai talent la desen nu gluma.
  Apropo Vascko stia sa dea alt gol in afara de cel din foarfeca? Nu de alta dar cand juca el pe teren eu eram mai mic decat tine si nu imi amintesc de la el decat golul din meciul cu Steaua de pe Tineretului cand a dat gol din foarfeca. Cred ca 2-2 s-a terminat acel meci.

  • Şi eu la fel îl ţin minte, exclusiv pentru golul acela, chit că a mai dat şi altele faine sau importante. Dar golul ăla are ceva din valoarea unui tezaur.

 2. daca tin bine minte Vasko a dat acel gol din foarfeca cu Steaua si meciul s-a terminat 3-2 , in ultimul minut a dat golul , eu asa tin minte

  • A fost 2-2 la golul din foarfecă a lui Vascko. Era în primăvara lui 2001, când eram în plină luptă pentru calificarea în Cupa UEFA. Victoria cu 3-2 a fost sezonul următor, în toamna aceluiaşi an.

 3. Imi aduc si eu aminte de aceste desene, mai ales ca am crescut impreuna la scoala generala 29, astazi un corp al altei scoli. De asemenea, imi aduc aminte de un desen facut la sfarsitul unui oracol unde protagonistul unei faze de poarta eram chiar eu. Aparam spetaculos pentru Fc Brasov o faza foarte grea. Imi pare rau ca acest desen s-a pierdut si nu a supravietuit timpului. Ramane in schimb amintirea si astazi dupa 10 ani sunt tot portar (amator). Bravo, Razvan!

 4. Eeee, da! Ce amintiri, Sergiule. Tu oricum eşti tot timpul predispus la intervenţii spectaculoase 🙂
  Să ştii că şi eu mă tem că am pierdut un desen de prin clasa a 4-a. E primul meu desen ce are ca temă Steagul. L-am făcut imediat după ce ne-am salvat de la retrogradare, dar tare mi-e că nu-l mai găsesc.

  @I: În cazul ăsta mă bucur. Hai Steagu’ !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.