Casa Noastră

Din nou, OraşulMemorabil ne oferă spre delectare două fotografii din anii ’40 (probabil),  înfăţişând Tribuna I a Stadionului „Silviu Ploeşteanu” din Braşov.

Aşa arăta Tribuna I atunci când a fost ridicată în anul 1936. Extinderea ei, la forma ce o cunoaştem în prezent, a avut loc la sfârşitul anilor '70, începutul deceniului 8.

Primul acoperiş a fost în stilul stadioanelor englezeşti. Observaţi scările de acces spre tribună (care există şi azi) precum şi raţele din stânga. Iniţial, stadionul a fost prevăzut şi cu o pistă de atletism. După transformarea lui într-un stadion exclusiv pentru fotbal, pista a dispărut.

Prima denumire a stadionului a fost „Regele Carol al II-lea”, monarhul României în acea perioadă. Apoi, după război, stadionul este redenumit „Municipal”, păstrând această denumire până la ridicarea spre finalul anilor ’60 a mastodontului de la căpătul liniei 5 din Bartolomeu. Atunci, numele stadionului a fost schimbat în „Tineretului” (1968), denumire ce a păstrat-o până în 2002, când, la 13 aprilie, casa „stegarilor” a primit numele celui mai mare antrenor braşovean din istorie, Silviu Ploeşteanu.


Susţinere blog

Dacă ţi-a plăcut ce ai citit, poţi susţine blogul printr-o donaţie minimă de 1 Euro.

€1,00

4 gânduri despre “Casa Noastră

  1. Eu imi amintesc denumirea „Tineretului” inca de cand eram copil, iar pe cea de „Municipal chiar ca nu, si mai e ceva, calitatea de „municipiu” a Brasovului dateaza dupa impartirea administrativ-teritoriala din 1968, parca. O sa mai intreb pe unii care stiu mai bine.
    Daca intereseaza, eu am niste poze de la o competitie de calarie din anii 60 (nu stiu in ce an exact a fost), o sa le caut, daca par interesante.

  2. @Marius: Probabil e vreun strămoș de-al Fartecului, nu știu exact.

    @Mihai: Pe OrașulMemorabil.ro, unde am găsit fotografiile, cineva a scris că stadionul s-ar fi numit Municipal înainte de a a fi Tineretului. O să mă interesez. Între timp, am modificat anul, măcar să fie în concordanță istorică până la noi lămuriri privind numele stadionului.

    Da, bineînțeles că mă interesează acele fotografii, mai ales că există foarte puține cu stadionul din anii de demult în spațiul public, și ar fi păcat să nu vadă cât mai multă lume „cum era odată”. Mulţam fain!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.