În dubii

Lumea, de obicei, crede că dacă ești suporterul unei echipe de fotbal că, automat, ești la curent cu tot ceea ce se întâmplă în fenomen, că mânci fotbal pe pâine, că devorezi TV-ul cu ale sale emisiune „de profil”. Un căcat! Eu, unul, nu fac nimic din toate astea. Merg la stadion în zi de meci, uneori şi prin deplasări şi mă mai uit pe net la rezumatul meciului în care au jucat ai mei ca să văd golurile mai bine. Cam la asta se rezumă viaţa mea de „microbist”. Habar n-am pe ce loc e echipa mea în clasament, dar ştiu sigur că undeva jos. Mă doare fix în pernă de cine se bate la titlu şi care sunt şansele echipelor româneşti în cupele europene. Mă încearcă aceleaşi emoţii şi când jucăm cu „granzii” şi când jucăm cu… „minorii”? oare e ok termenul? În fine, pricepeţi ideea. Adorm greu seara după o înfrângere şi, de cele mai multe ori, am vise cu meciul respectiv în care ai mei câştigă până la urmă.

De la o vreme încoace încerc să-mi afişez cât mai discret pasiunea pentru ai mei faţă de cei din jur, uneori îmi iese, alteori nu (cum a fost meciul din Cupă cu Pandurii, de exemplu). Chiar mă gândeam dacă să mai merg pe stadion şi-mi puneam tot felul de întrebări pe care le-am ignorat asiduu de-a lungul anilor. Întrebarea care-mi vine în minte cu tot mai multă insistenţă este următoarea: pentru ce merg la meci? Nu am dat încă un răspuns la întrebarea asta. Chiar şi acum, în mintea mea, e o luptă acerbă între conturarea răspunsului şi blocarea acestuia. Mă gândesc, sau bine zis mi-e teamă, că o să am un moment de luciditate. Iar dacă fac asta, stadionul va fi o amintire.
Să mor dacă ştiu care era ideea articolului ăsta.

2 gânduri despre “În dubii

  1. mai dobrica, poti sa fii plin de luciditate, stadionul nu o sa fie o amintire, mereu o sa te atraga. ti-am mai zis eu citatul ala: „nu te iubesc pentru ceea ce esti, ci pentru ceea ce sunt, atunci cand sunt cu tine”. acolo ne regasim, ne umplem de energie, e un „refresh” de care avem nevoie, saptamanal daca se poate. noi suntem in sevraj fotbalistic in zilele premargatoare:)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.