Fotbalul, un fel de viață în 90 de minute

„D-asta venim, mă, la meci, pentru senzaţiile astea”. Asta a zis Piţi la finalul meciului pierdut luni seară şi, din punctul meu de vedere, exprimă adevărul în esenţa lui cea mai pură.

Gol Steagu’. Cristescu pune în scăriţa deschiderii de scor toate frustrările acumulate de-a lungul acestui campionat şi „stegarii” sunt în al nouălea cer. „Asta e pentru ratarea de la Târgu Jiu!”, pare să fi zis noul Căpitan „stegar” când a înfipt şiretul sub băşică. 1-0 pentru noi şi la -3 grade eram cei mai fericiţi dintre pământeni.

Am fost apoi egalaţi şi, într-un final, bătuţi. Că golul de 1-2 al oaspeţilor ar fi fost din offside nu prea mai contează, dacă suntem fair-play şi ne gândim că la Dinamo o greşeală de acest fel în favoarea noastră ne-a scos neînvinşi din „Groapă”.

Şi, la urma urmei, vedeţi voi, cam aşa-i cu viaţa asta jucată în 90 de minute. E un fel de condensare într-un dreptunghi verde a tuturor trăilor umane din mediul nostru de zi de zi. Fericire, îndoială, dezamăgire, tristeţe, speranţă. Da, speranţă! pentru că mereu vine următoarea etapă. Ei, şi ce dacă n-am mai bătut de la începutul lui octombrie? Nu suntem în treaba asta numită susţinerea echipei pentru cupe şi medalii ci pentru „senzaţiile astea” care, ah, cât intense sunt la orice moment.

3 gânduri despre “Fotbalul, un fel de viață în 90 de minute

  1. eh lasa, macar dupa meciul asta te oftici de rezultat… dar esti multumit de evolutia jucatorilor, nu ai ce la reprosezi! si sincer asta e cel mai important. scorul de multe ori e relativ, e influentat de multi alti factori.

    apropo, la sibiu… se merge?

    • Clar se vede de la meci la meci că echipa joacă tot mai bine. Că încă nu vine victoria e doar o chestiune de timp.

      Da, se merge la Sibiu. E un tren de la 10 și un pic am înțeles. Dar se vor anunța ceva mai multe detalii cu siguranță.

  2. E corect ce spui Razvane, am fost un pic ajutati la Dinamo, dar de ce doua meciuri la rind apoi suntem facuti, noi ne batem la retrogradare frate nu la titlu, chiar cred ca am fost facuti pentru Chefere( la Tg.Jiu, si acasa la golul doi), si oricit ai creste in joc lucru cert incepi sa clachezi phisihic. Da am cistigat un jucator bun tinar si cu contract pe trei ani Machado, un altul produs de noi Mateiu , Paez s-a miscat bine . dar marea parere de rau ramine Chipciu care nu mai stie sa dea o pasa le greseste pe toate, este iesit total din forma sportiva. Isaila FRICOS sau nu poate , nu exixsta sa vezi ca adversarul schimba in 3-4-3 si tu sa nu schimbi si tu pe un 5-4-1 aglomerind mijlocul si securizind apararea cu introducerea unui Majernik pe fund al 5 lea fundas si a unui mijlocas de travaliu sa blocam constructia.Jucatorii obositi , s-a vazut la primul gol a respins Velayos dincolo de centru atacanti au ramas pe loc si nu au blocat iesirea fundasilor cu mingea la picior a venit pasa in zona libera a lui Velayos intoarcere centrala sut si a inceput trairea de care vorbesti tu Razvane. Ce ne ramine, ne ramaine Sibiul unde sa speram sa incurajam si sa traim din nou emotii, bucurii sau iar tristete, totul tine de cei pe care ii iubim de STEGARII NOSTRI GALBEN NEGRI.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.