Unitate! Sau cum creezi alta familie.

Rudele ti le da Dumnezeu, prietenii ii poti alege singur. Sau cum spunea Jean Jaures ,,Nevoia de unitate este cea mai profunda si mai nobila nevoie a spiritului omenesc. “

Pe acest grup al stegarilor care au facut istorie in ’74 il pot asemana cu o ceata de cerbi. Precum lupii, cerbi au o ierarhie. In grup se afla niste ,,alpha” liderii grupului, urmati de cerbii tineri numiti ,,beta” si de pui denumiti ,,omega”. Cel mai mare dusman al lor natural este lupul( sunt sigur ca intelegeti si aluzia). Acesti stegari au reusit doar prin unitate si prin dedicatie sa devina echipa anilor de glorie. Lucru pe care tinerii jucatori stegari ar trebui sa-l priceapa.Unitatea grupului era cheia.

Am sa va spun ca acesti jucatori ai Steagului in anii de glorie , pe langa calitatile fotbalistice extraordinare de care dadeau dovada, aveau si o personalitate care a reusit sa-i faca sa se impuna in grupul Steagului si sa fie respectati de catre fani.

Image

(Serbanoiu, Ghergheli, Pescaru, Gyorffy , Cadar , Naghi, Mateescu si Harlab).

Prieteniile raman si in timpul liber , drept dovada cand a existat unitate au fost si rezultate. Pentru ca nu se poate compara un mercenar ce vine sa joace un an pentru bani si doreste o rampa de lansare cu un stegar pur-sange.

In cele 2 imagini de mai jos , sunt stegarii in Turcia inaintea meciului tur cu Besiktas, fara sa aiba vreo idee despre ce urmeaza sa realizeze la intoarcerea in tara.

Image

Plimbare prin Istanbul-1974

Image

Forta unui grup sta in unitate !

4 gânduri despre “Unitate! Sau cum creezi alta familie.

  1. Cu scuzele de rigoare,in prima poza intre Gyorffi si Mateescu este Nelu Naghi, confundat cu Iambor!

  2. Ar mai fi ceva. Nu cred ca a treia poza e facuta in 1974. Ca o fi la Istanbul sau la Budapesta, nu stiu. Recunosc in fotografie insa niste fotbalisti, care in toamna lui 1974 nu faceau parte din lotul Steagului. De exemplu: Mihail Marian (al doilea din stanga), Paraschivescu (al patrulea din stanga), Tucunel, Szalad (blondul de langa Clipa), Sulea (al doilea din dreapta), Bucur (primul din dreapta). In toamna lui 1974 Tucunel, Bucur, Sulea erau la CSU Brasov. Parerea mea ca poza e facuta in pauza competitionala din vara lui 1975.
    In baza unui articol de ziar „Sportul” dinaintea turului cu Besiktas, la Istanbul au facut deplasarea urmatorii jucatori ai Steagului Rosu: Adamache, Clipa, Rusu, Harlab, Miclos, Ciugarin, Iambor, Mihailescu, Jenei, Naghi, Mateescu, Cadar, Ghergheli, Serbanoiu, Pescaru, Papuc, Gyorffy. Iar in poza cu pricina nu apar cu siguranta Adamache, Ghergheli, Serbanoiu, Jenei.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.