Cât de mult ne dorim acest imn?

Lumini stinse pe „Tineretului” şi linişte desăvârşită. Acordurie de început ale melodiei „Andri Popa” încep să se audă, dar nimeni nu-şi poate da seama cu exactitate de unde vine sunetul. Pe toată linia Tribunei a II-a şi la Peluză torţe roşii luminează obscurul, apoi o voce  va ridica părul în cap a mii şi mii de spectatori. „În oraşul de sub Tâmpa, este o echipă mare”, îşi va începe Mircea Baniciu numărul, în timp ce reflectorul aţintit asupra sa luminează nu doar un om cu o chitară, ci o întreagă istorie a unui club de fotbal şi a unui oraş. După aproape 40 de ani, la meciul cu Dinamo din etapa a III-a, avem toate şansele să auzim în premieră imnul echipei noastre cântat live pe „Tineretului” de însuşi omul care, într-un fel, a stat la baza creării lui.

Pentru ca toată povestea asta să se întâmple cu adevărat e nevoie, ca de obicei, de bani. Nu vă mint, e vorba de mulţi bani. Clubul FC Braşov şi alţi sponsori vor oferi partea lor. Marian Olaianos a reuşit să-l convingă pe Mircea Baniciu să-şi întoarcă faţa spre oraşul care de aproape 4 decenii a transformat cel mai celebru cântec al formaţiei Phoenix în imn al echipei sale de fotbal. Dar acesta imn nu va putea exista fără implicarea noastră, a suporterilor. Ne-am unit în atâtea şi atâtea meciuri vocile pentru a face acest imn să existe, să se audă, acum e momentul să ne unim într-un alt mod pentru a-l face să existe şi dincolo de stadion.

Liga Suporterilor Stegari face în acest sens un apel la toţi cei care pot contribui financiar, să doneze o sumă, cât de mică, în contul afişat mai jos, pentru ca „În oraşul de sub Tâmpa” să se-audă la începutul lunii august pe „Tineretului”, şi ca mai apoi fiecare „stegar” să aibă în raftul său, bine pus deoparte, CD-ul cu probabil cel mai frumos imn al unei echipe de fotbal din România. Hai Steagu’ !

Cont bancar: RO 22 BRDE 080 SV 7993234 0800


Susţinere blog

Dacă ţi-a plăcut ce ai văzut, poţi susţine blogul printr-o donaţie minimă de 1 Euro.

€1,00

12 gânduri despre “Cât de mult ne dorim acest imn?

  1. Ma gandesc ca ar trebui ca la meciul cu Severinul sa fie puse la fiecare tribuna cate o urna unde cei care vor sa lase niste bani pt realizarea imnului…sunt sigur ca va avea mai mult succes decat contul bancar 🙂

  2. Nu stiu cati bani se pot strange asa prin donatii… la ce ati putea sa va ganditi, e sa vindeti acel cd si banii stransi din vanzari se intorc la dl Baniciu. Deci tot suporterii contribuie cu bani dar la cumparare, cu cate 10-15ron sau cat va ganditi sa coste. Daca se vand 3000 de cd-uri (pe parcusul a 3-4-5 meciuri de zicem) … se strang niste bani seriosi…

    • Evident că nu ne propunem să plătim toate costurile acestei acţiuni exclusiv prin donaţiile suporterilor. Cine doreşte, însă, să contribuie şi are posibilitea s-o facă, are la dispoziţie contul din articol. Până l-a comercializarea CD-urilor trebuie mai întâi ca melodia să existe, iar acum ne ocupăm de acest prim pas.

  3. Asta e cea mai buna veste pe care o aud anul acesta! Stegari strangeti randurile echipa are nevoie de noi! Hai Steagu’!!
    PS: Se pot depune banii pe cont in valuta euro/dolar?

    • Băi, sunteţi culmea! Citiţi şi restul comentariilor. Banii nu vin doar de la suporteri, participă şi clubul, şi nişte sponsori, şi Olaianos. E vorba doar ca şi noi să facem un efort să strângem o sumă, acolo, oricât ar fi, să nu fim pasivi.

  4. urne pe stadion.si un sfat daca mi se permite:in etapa 2 la inceputul meciului la pauza si la final crainicul stadionului sa spuna cateva cuvinte despre aceasta actiune.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.