Planuri de viitor

Dacă v’odată o să deschid în buricul târgului (sau pe Lungă, De Mijloc sau Mihai Viteazu’) un bar dedicat suporterilor care se va numi indubitabil „La Stegaru’ ” şi va avea firmă luminoasă deasupra intrării, o să am, pe lângă meniul cu vinuri „Stere Adamache”, cele 11 specialităţi ungureşti „Gyorffy” şi menul pescăresc „Nicolae Pescaru”, şi o grămadă de antichităţi prin barul ăla. Gen programe de meci, fulare, steaguri, cărţi despre fotbal, DVD-uri, bilete de meci, din astea. Başca mă gândesc să fac un separeu şi pentru fanii altor echipe, de la noi sau de-a afară, un fel de sector al oaspeţilor.

Dar, dintre toate, un loc special îl vor ocupa fanioanele. Cum îs cele două de mai jos.

E o distanţa de cam 25 de ani între ele şi le leagă „Braşovul” şi culorile. M-a amuzat o chestie spusă de unul dintre prietenii mei după ce Patronul a schimbat iar antrenorul: „asta e deja FC Nicolaie, nu mai e FC Braşov”. Dacă judecăm la rece, cumva are dreptate. Când vre-o dată au avut suporterii plătitori de abonamente şi bilete vre-un cuvânt de spus în legătură cu deciziile conducerii pentru a face „club” să însemne cu adevărat ceva?

Steagu’, că vrem sau nu să recunoaştem, se duce încet pe p”¤a şi lumea se întreabă de ce tribunele lui „Silviu Ploeşteanu” sunt mai mult goale. Stabilitate – deloc. Identitate – în dubii. Apropiere de comunitate – aproape zero. De aceea aş vrea ca-n viitorul cel mai apropiat bar-muzeul ăsta să existe, pentru că acolo s-ar concentra întreaga esenţă a steagomaniei şi, cine ştie, poate vor urma şi alte forme de manifestare a rezistenţei spiritului „stegar”.

Până una alta, azi, cică, e zi de meci. Cum dracu’ o fi dispărut fiorul care nu mă lăsa să dorm cu o noapte înainte habar nu am.

4 gânduri despre “Planuri de viitor

  1. Foarte tare initiativa ta insa am o obiectie privind separeul rezervat suporterilor celorlalte echipe: nu as suporta sa vad in locul in care ne-am aduna noi suporterii stegari sa vb despre steagu si sa ne adapostim de mizeria promovata la tv….sa vad simboluri moscovite in rosu si albastru si mai mult adepti ai acestora.In caz ca se va intampla asa pe mine si ai mei prieteni ne-ai pierdut ca si clienti inainte de start.

    • :)) credeam că nu e nevoie să menţionez absenţa bolşevicilor.

      Oricum, aia cu „sectorul oaspeţi” e doar o idee. Poate băgam nişte mese de fussball acolo, în schimb. Cert e că am rămas profund impresionat după ce-am vizitat Hockey Pub-ul acum câteva seri, după ce echipa locală a avut meci, şi mă gândesc că un bar al „stegarilor” n-ar fi ceva imposibil.

  2. F FRUMOS SPER CA SI TINE SA SE ADEVEREASCA,SA EXISTE ACEST BAR,IN PRIVINTA EMOTIILOR DE MECI….AI DREPTATE AU CAM DISPARUT,DAR CA ECHIPA SI TRADITIE NU VA DISPAREA NICIODATA,INDIFERENT CINE VA FII PATRON,CEL PUTIN IN SUFLETELE NOASTRE. FC BRASOV INDIFERENT IN CE LIGA VA JUCA VA FII ECHIPA FANION A BRASOVULUI SI NOI SUPORTERII EI !!!

  3. Pana la urma, fiorul a existat, mai ales pe final de meci. Recunosc ca eram sceptic inainte de ora 19.00, ba chiar si inainte de ora 20.00.
    Am mai spus si alta data: de ce oare nu vor stegarii astia ai nostri sa joace mereu? Ar fi campioni mondiali. Bine, macar europeni. Nu? Macar nationali? mai jos nu mai merg.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.