Dii, căluţ!

Pe la începutul anilor 1960 armăsarii zburdau pe „Tineretului”. Şi nu, nu e vreo metafora pentru a-i descrie pe fotbaliştii-gentlemeni ai lui Silviu Ploeşteanu.

Domnul Mihai-Athanasie Petrescu (alias Tutească), co-scriitor pe blog, a găsit prin sertarele sale din Roşiori nişte fotografiie de la un concurs de echitaţie ce a avut loc pe stadionul „Tineretului” prin 1962 sau 1963. În ciuda galopurilor gazonul, după cum se poate vedea, arată foarte bine. Pe vremea aia „Tineretului” avea şi pistă de atletism iar fundalul îl puteţi vedea înţesat de verdeaţă. Câţiva dintre plopii care apar în fotografia de mai sus (şi ultima de jos) în spatele Tribunei a II-a supravieţuiesc şi în prezent.

După cum se poate observa, Tribuna a II-a avea atunci două zone de acces, pentru un mai bun trafic al suporterilor. Suporteri care nu prea s-au înghesuit la acest concurs. Este posibil ca cea mai mare parte să fi stat, cum era obiceiul la astfel de evenimente, la Tribuna I (de unde sunt făcut fotografiile).

După câştigarea Cupei Balcanice în 1961, jucându-şi meciurile de pe teren propriu pe „Tineretului”, Steagul şi-a mutat pentru o perioadă domiciliul pe Tractorul, dat fiind debutul operaţiunilor de extindere a propriei case. De altfel, se şi poate vedea în extremitatea tribunei pământul adus pentru construirea noii peluze.

La final, o melodie… despre cai.

Un gând despre “Dii, căluţ!

  1. A fost primul si ultimul concurs de calarie pe care l-am vazut vreodata. Am mai luat parte, acum vreo 10 ani, cred, la o expozitie de caine, pe acelasi gazon.
    Si, pentru ca veni vorba de gazon, parca vad si acum gazonul verde, viu, presarat cu flori galbene, de papadie si banutei albi, asa cum era acum 30 de ani…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.