De unde venim, cine suntem , unde ne ducem ?

Evident , titlul nu-mi apartine ci este denumirea unui tablou de-al lui Paul Gauguin. Acest om a decis intr-o zi sa lase totul in urma inclusiv familia si sa se dedice strict pasiunii sale, pictura. A dat curs invitatiei lui Van Gogh cu care a lucrat o perioada , dar din cauza problemelor psihice ale acestuia nu a rezistat si a plecat in Tahiti , unde dupa anumite intamplari a cedat si a incercat sa se sinucida. Dupa ce a ales sticluta cu otrava , iar mentalul fiind incetosat de alcool a decis sa se duca in jungla, ca vorba aia ce loc mai potrivit decat jungla pentru a te sinucide.Odata pus planul in aplicare a cazut lat …..dupa catva timp s-a trezit crezandu-se in Rai. Problema a fost ca-l durea capul foarte tare , suferind cateva zile si hotarat ca a primit o a doua sansa se intoarce la pictura. Nu vom stii niciodata daca a fost vreo interventie divina sau alcoolul si-a facut efectul.( totusi este recomandat un consum moderat ) .
Cu siguranta va intrebati de ce am ales sa va spun aceasta mica istorisire. Personal, cred ca fiecare are un drum in viata.Totusi discutia nu este de tenta religioasa. Cu toti stim de unde venim 😀 . Dar ce se intampla cand fiecare are un tel comun?
Nu pot ajunge decat la concluzia ca publicul brasovean nu mai iubeste sportul sau s-a saturat de neregulile conducerii. Este inadmisibil sa vezi cum oameni cu care imparti acelasi ideal baga raca intre ei. In loc ca fiecare sa vina cu o sugestie, multi isi canalizeaza energia pe injurii si atacuri jalnice.  Intotdeauna este mai confortabil sa alegi solutia usoara , dar nu e cea mai facila.
-,,Fara patron nu va mai exista echipa ! ” . Total gresit, aceasta echipa va exista prin tine, draga cititorule si prin mine, prin prietenii cu care mergem la meciuri.
-,,Acei baieti de la peluza , vreo 60 sunt pusi pe scandal mereu. ” . Eronat, si problema este ca se creeaza deja o usoara discriminare. Totusi Legea Talionului isi spune cuvantul in anumite cazuri cand nu poti indura anumite batai de batjocura.
-,,Galeria Steagului nu mai e de mult la peluza ” – Inca o afirmatie gresita, pentru ca galeria Steagului este intreg stadionul, nu doar un anumit sector.

Acestea au fost doar cateva comentarii impotriva peluzei. De multe ori este mai greu ca o persoana sa taca , decat sa vorbeasca.Absolut si mai usor sa improsti cu noroi dintr-un fotoliu in timp ce altii isi sacrifica timpul cu placere pentru echipa. Cunosc oameni extraordinari si la peluza si la tribune , oameni de la care multi , ca mine de exemplu, mai fragezi avem ce invata. Trebuie sa intelegem doar ca impreuna putem ajunge la un ideal comun in care noi sa putem fi cu adevarat al 12-lea jucator.

intotdeauna, nu?!

8 gânduri despre “De unde venim, cine suntem , unde ne ducem ?

  1. Cum adică toţi ştim de unde venim? Eu încă am dubii. Tata se trage din sud, poate chiar de la sud de Dunăre, iar mama din nord, din Moldova (asta că să moară de oftică arienii din oraş că o corcitură le pune pe tavă istoria Steagului). Ştiu că afirmaţia ta era una spirituală, dar na, poţi ştii cu certitudine ce şi cum stau lucrurile?

    Subiectul e consumat şi sunt sigur că cei cu capul pe umeri care compun comunitatea stegară sunt mai numeroşi decât cei luaţi. Mi se pare delicios (am o problemă cu cuvântul ăsta) modul în care grupul care contestă patronul e hulit pentru că strigă muie (atât, doar muie) şi aud copiii şi femeile care vin la meciuri, dar sunt lansate „manifeste” de a-l înjura de toate cele pe noul antrenor (cu a cărui numire nu-s nici eu de acord) din diverse motive, cel mai invocat fiind acela că-i oltean. Am înţeles că atunci când ne băteam cu Craiova la retrogradare, Cârţu ar fi zis nişte căcaturi despre noi. Bate-i obrazul pentru asta, dar nu pt că-i oltean. Când unii se consideră superiori altor fiinţe umane doar pt că s-au născut într-o anumită zonă (sau au rădăcini adânci acolo), dar ei nu-s în stare să scrie corect în limba română, se fac de râs pe îi înşişi, cu a lor superioritate autoproclamată, şi îşi fac de râs strămoşii din care spun că se trag.

    Ai avut cumva curs de Filosofie cu Chriţă? 😀 Vezi că el e ateu.

  2. Baiu’ pe care nu-l prind multi e ca Silviu Ploesteanu a fost si el oltean…..

    Da , am avut curs cu el azi. I-am spus ca exista filosofi care nu sunt atei , precum Petre Tutea. Si mi-a explicat el ce si cum sta treaba.

  3. nu faci decat sa reiterezi ideea falsa ca un grup izolat, care contesta delirant de idiot ceva ce nu poate schimba in veci, are dreptate in tot ce face desi se vede si se simte clar, prin efecte, ca nu face altceva decat produce pierderi echipei pe care minte ca o sustine! pe cine intereseaza dintre oamenii care merg pe stadion sau dintre jucatorii care transpira pe teren ca 30 de insi au abandonat echipa pentru o vendeta personala? oamenii din grupul asta si-au amintit ca tin cu echipa doar cand i-au izolat cei de la firma de securitate. si atunci de frica, ca sa nu mai amintim de ineptia cu „steagu” suntem noi… :)))) adica aia 500 care incurajeaza frecvent echipa n-au crize de acestea de personalitate, dar 30 de insi care vin doar sa se certe pe stadion se considera miezul acestui club si al echipei.

  4. As putea sa te contrazic cu o lejeritate incontestabila, dar cine are urechi de auzit ,sa auda. Demnitatea mea nu ma lasa sub nicio forma sa ma cobor la un anumit nivel pentru a ma face inteles pentru anumite persoane.
    A fost ultimul post pe tema de actualitate. Tot ceea ce am dorit sa se spuna, a fost spus si inteles de catre persoanele care conteaza.

    • aceasta superioritate de care dai dovada (ca nu te cobori pentru a te face inteles) da o singura dovada: esti mindru de tine, de cine esti, de calitatile tale, de inteligenta ta din nascare). daca tot stii de unde vii, cred ca stii cum se numeste ceea ce ai tu. si nu se numeste smerenie, domnule care ai facut, daca nu Universul, macar jumatate din el…

      • nu e vorba de superioritate… omu are dreptate! ce-i poti raspunde unuia care 99% din ce scrie sunt minciuni??? sa incepi sa te certi cum fac unii pe diverse site-uri care numai asta cauta??

  5. Bravo Raducu !!! Nu lua in seama comentariile astea virtuale…s-a vazut ca nu exista nici-un conflict intre suporteri, e o singura persoana care incearca sa dezinformeze asa ca nu ii mai acordati prea multa atentie. Probabil daca nu se va potoli singur, o sa il potolim noi cu forta 🙂

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.