14.313

Cu picioarele, cu genunchii și cu capul, Decebal Câmpeanu („Deca”) a ţinut mingea în aer cu paişpe mii trei sute treişpe lovituri.

Era 15 noiembrie 1970 şi Steagul Roşu Braşov era în vizită pe „Republicii”, la Steaua. Câmpeanu, junior al clubului braşovean, participa la un concurs naţional de jonglerii (duble se mai numesc după blocuri). Câştigase faza pe judeţ şi se calificase în finala pe ţară, la care participau copii de la toate centrele din România. Cronometrul a pornit cu 45 de minute înaintea meciului Steaua Bucureşti – Steagul Roşu Braşov, iar Ştefan Hidişan, antrenorul său de la Juniori şi un student de la ANEFS (Academia Naţională de Educaţie Fizică şi Sport) îl ţin sub observaţie şi-l arbitrează. Douăj’ de mii de oameni în tribune.  Apropierea primului fluier al meciului îi obligă pe copii să iasă cu mingea de pe teren jonglând. E momentul în care cei mai mulţi scapă mingea şi ies din concurs. Nu şi „Deca”. Îşi continuă jongleriile pe marginea terenului. La un moment dat era să fie scos din joc de degajarea unui stelist, dar mingea care se îndrepta spre el e deturnată de intervenţia fundaşului „stegar” Leonard Rusu. A ales out-ul pentru adversar pentru ca micul „stegar” să nu fie lovit de minge.

Stop-joc. Decebal Câmpeanu e ultimul rămas cu mingea la picior. 14.313 atingeri a numărat studentul de la ANEFS. O cupă de cristal, o bicicletă şi o minge pe care a băgat-o la grupa sa de juniori, astea au fost premiile. Pe teren, Steagu’ bate Steaua cu 2-1.

La min. 2.08 apare „stegarul”. În spatele lui se joacă ceilalţi „stegari”. Mare chestie c-a rămas concentrat. La final îl puteţi vedea cu trofeele şi alături de antrenorul său, Ştefan Hidişan, care ţine sub braţ artex-ul puştiului şi e tare mândru de elevul său. Ţigara dintre degete e răsplata după emoţiile trăite.

Un gând despre “14.313

  1. Foarte tare, am si eu ceva informatii despre acest copil din arhivele Bunicului. E tare interesant. Pacat ca nu a facut mare cariera la Steagu`. Razvane poti sa raspunzi la e-mail-ul meu?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.