Revenim

Istorie nu înseamnă doar ce s-a întâmplat acum 4 decenii. În ce privește blogul ăsta, istoria începe de când arbitrul fluieră finalul meciului. No, și pentru că La Stegaru’ totu-i o istorie continuă, zic să vedem un pic cam ce chestii istoriceşti a mai făcut clubul ăsta al nostru în ultima perioadă. Păi, după cum bine ştiţi, sâmbătă după-amiază urmează să ne duelăm cu Rapidul din Bucureşti pentru locul 7. Dacă-i batem urcăm peste ei. Însă drumul spre mult râvnitul loc 7 nu a fost floare la ureche. În cele 28 de etape de până acum, „stegarii” au revenit de 5 ori pentru a câştiga jocurile în care adversarii au deschis scorul.

01.09.2012: FC Braşov – Gaz Metan Mediaş 3-1

Asaftei a deschis scorul imediat după pauză dintr-un penalty făcut cadou de arbitru. După ce-au protestat puţin, „galben-negrii” s-au pus pe joc. Aşa că, peste nici 10 minute, Iulian Popa reia cu capul din marginea careului de 6 metri. Peste alte 4 minute, „Popică” pune latul stâng la centrarea lui Hadnagy şi FC Braşov întoarce scorul. Apoi, ca treaba să fie oablă şi tomnită, Paul Batin face 3-1 în primul minut de prelungiri, şutând superb, cu efect, exact de pe linia careului mare.

01.12.2012: FC Braşov – Viitorul Constanţa 3-1

După exact 3 luni de la meciul cu „lupii” din Mediaş, „stegarii” joacă acasă, de Ziua Naţională, cu Viitorul construit de Hagi. Constănţenii fac 1-0 în minutul 23, apoi ai noştri îşi aduc aminte că în urmă cu doar câteva zile au bătut pe Steaua. Când mingea s-a aşezat pentru şut aşa cum a vrut el, Mateiu n-o mai avut nici mamă, nici tată. De la 20 metri, torpila lui „Mateo” scutură bine de tot plasă. Un alt produs de-al casei, veteranul „Pele” Buga, face 2-1 transformând un penalty. Apoi, la fel ca-n meciul cu Gaz Metan, primul minut al prelungirilor înseamnă detaşarea noastră pe tabelă. Georgian Păun bagă-n aţe pasa lui Buga.

04.03.2012: FC Braşov – Concordia Chiajna 3-2

În cel de-al 1350-lea joc al lor în prima ligă, „stegarii” au trebuit să facă încă o dată dovada caracterului. După o primă repriză imaculată, partea a doua începe cu norocoasa deschidere de scor a „verzilor”. Asta se-ntâmpla prin minutul 47. Peste 11 minute, cornerul lui Păun are parte de-o deviere, Batin bagă un şut-centrare din unghi şi Buga pune piciorul pentru 1-1. Peste alte 5 minute, catalizatorul Păun trage în zid de la 20 de metri, mingea sare tot la el – stop, şut, pământ, bară, Oltean, cădere, goooolll!!! Şi, pentru că niciodată nu ne oprim atunci când revenim doar la 2 goluri, „Batinatorul” trage cu sete (şi un pic de ură pentru cocalarii care-l înjură) din interiorul careului, din unghi, şi 3-1 pentru noi în minutul 85. În prelungiri, oaspeţii au redus diferenţa.

Ricardo Machado, marcator în ultimele două meciuri ale Brașovului, aici într-o ipostază mai puțin comună: cu mingea la picior. Sperăm ca loviturile sale de cap să nimerească și poarta rapidistă.

Ricardo Machado, marcator în ultimele două meciuri ale Brașovului, aici într-o ipostază mai puțin comună: cu mingea la picior. Sperăm ca loviturile sale de cap să nimerească și poarta rapidistă.

22.04.2013: FC Braşov – Oţelul Galaţi 3-2

Dacă în meciul cu Chiajna cartuşele s-au tras după pauză, cu „oţelarii” a fost foc după foc în primele 45 de minute. Mai întâi, cu 10 secunde înainte de a se scurge efectiv 2 minute din meci, gălăţenii deschid scorul, lăsându-i pe-ai noştri să se întrebe ce naiba s-a-ntâmplat?! 7 minute mai târziu, „Pele” Buga opreşte pe piept mingea centrată de Velayos şi egalează din colţul careului mic. Oţelul, însă, n-a ţinut cont de tradiţia revenirilor „stegare” şi, după alte 7 minute, preia conducerea. În minutul 40 egalăm din nou, Ricardo Machado trimiţând cu forţă în poartă centrarea venită de la Păun. Finalul de repriză ne aduce un Braşov spectaculos. Dias cu centrarea de pe partea Tribunei I, Păun, pe partea Tribunei a II-a, în marginea careului de 6 metri – stop pe piept, cu stângul, goooolll!!!

29.04.2013: CSMS Iaşi – FC Braşov 1-2

Prima revenire pe teren străin. După golul încasat în minutul 19, „stegarii” îşi ajustează prestaţia anemică de până atunci, iar în minutul 41 capul lui Tătar (asistat de Viveiros) aduce egalarea. Repriza a doua aparţine în totalitate băieţilor noştri. Trec destul de lejer peste neacordarea unui penalty, îşi văd de joc, iar în minutul 78 se repetă „schema” meciului cu Oţelul: centrarea lui Păun, din corner de data asta, este trimisă în forţă, cu capul, pentru 2-1 de portughezul Machado. Ţinând cont că practic i-am retrogradat pe ieşeni, am zis să fim decenţi şi să ne oprim doar la 2 goluri.

Deci, nu-i rost să vă enervaţi sau să vă pierdeţi speranţa dacă în meciul din după-amiaza asta rapidiştii deschid scorul.

P.S. în cele 28 de etape de până acum ale Ligii 1, doar FC Brașov și Steaua București au întors de 5 ori rezultatul. Adversarii noștri din etapa a 29-a, Rapid București, au întors de 3 ori, însă sunt singurii care au câștigat un meci revenind după un deficit de 2 goluri, se întâmpla în tur cu CFR. Așadar, sâmbătă după-amiază nimeni nu-i sigur de victorie până când nu se aude ultimul fluier.


Susţinere blog

Dacă ţi-a plăcut ce ai văzut, poţi susţine blogul printr-o donaţie minimă de 1 Euro.

€1,00

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.