„Pele” Buga | Spre istorie via prezent

Buga, felicitat de Iorga şi Surdu după reuşita din "Giuleşti", în martie 2003.

Buga, felicitat de Iorga şi Surdu după reuşita din „Giuleşti”, în martie 2003.

De vreo câteva zile mă lupt cu statisticile. Fac nişte liste de tipul „all-time”. Adică „Marcatori All-Time” şi „Meciuri All-Time” (după ce le termin cât de cât pe astea mă uit să văd cum stă treaba şi la antrenori).

No, şi tot meşterind la listele astea am descoperit nişte chestii foarte interesante. Mugurel Buga, veteranul din atacul nostru, e în top 5… tot! Asta în condiţiile în care lipsesc momentan din palmaresul său nişte meciuri în Cupa României din anii ’90 (1996-2000).  Dar şi fără acea perioadă, „Pele” Buga stă lângă titani. A marcat până acum 65 de goluri în toate competiţiile pentru FC Braşov (51 în Liga 1; 9 în Liga a 2-a; 2 în Cupa UEFA; 3 în Cupa României) şi a jucat în 268 de meciuri (195 în Liga 1; 63 în Liga a 2-a; 4 în Cupa UEFA; 7 în Cupa României). Iar sezonul încă nu s-a terminat.

Dacă n-ar fi fost anii petrecuţi la Rapid şi prin Grecia, probabil că acum Buga îl depăşea pe Nicolae Pescaru. Oricum, am zis că merită să vă prezint acest sumar a carieriei lui Buga sub „galben-negru”, mai ales că ori de câte ori se vorbeşte prin presa locală de topurile Steagului, „Pele” din Braşov nu e prezent. No, eu mă întorc la statisticile mele, iar săptămâna aviatoare o să vin cu listele. Sunt nişte nume şi poziţionări în clasamentele astea la care nu ne-am fi aşteptat.

P.S. dacă tot vorbim de contemporani ai gazonului, Cristi Ionescu, cu 158 de meciuri în toate competiţiile, stă în siajul lui… „Lulu” Năftănăilă – 167 în total ( minus cele din Cupa României).


Susţinere blog

Dacă ţi-a plăcut ce ai văzut, poţi susţine blogul printr-o donaţie minimă de 1 Euro.

€1,00

Un gând despre “„Pele” Buga | Spre istorie via prezent

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.