Mai bine retrogradăm

Presimt că va urma un val de agresiune verbală. Ah, prostule, ce fel de suporter te crezi să zici că mai bine retrogradăm. Păi, tu nu ești suporter adevărat, bă! „Bă”, tu crezi că mie îmi vine uşor să zic/scriu că mai bine retrogradăm? Clubul ăsta nu ne-a obişnuit cu prea dese lupte la titlu (noi, ăştia din generaţiile recente, nici nu ştim cum arată aşa ceva) sau cu prea multe ambiţii la cupele europene. Aşa că n-am ajuns la concluzia că „mai bine retrogradăm” din nu-ştiu-ce sentiment de suporter a cărui echipă, oh, ce tragedie!, n-a mai câştigat un titlu de doi sau trei ani. Scriu asta din postura celui care s-a săturat de boala numită „conducerea clubului”, care împiedică echipa asta să se dezvolte, să devină cu adevărat un „club de fotbal”, să însemne ceva pentru comunitate şi pentru oraş.

Mai bine retrogradăm, pentru că e jenant doar să exişti şi să te prefaci că-ţi pasă de ceva. Singurul lucru de care le pasă celor din „conducerea clubului” sunt banii din drepturile TV, de banii pe care-i mai ciupesc din vreun transfer. Stadionul arată deplorabil, staff-ul clubului (de la jucători până la tipul care tunde gazonul) are întârzieri salariale inumane. Ce credeţi că se va întâmpla dacă ne salvăm? Lipitorile din „conducerea clubului tot acolo vor rămâne, căci vor avea în continuare ce suge. Şi prefecătoria va continua. Cu staff neplătit, cu patru antrenori pe sezon, cu apeluri desuete „haideţi să strângem rândurile şi fim cu toţii aproape de echipă”. Heirupism total. „Conducerea clubului” nu are altă sursă de venit în afară de drepturile TV. Şi nici o afacere locală nu doreşte să se asocieze cu clubul, pentru că cei din „conducerea clubului” stăpânesc un talent aparte, prin care fac banii să dispară. E haios cum „conducerea clubului” se lamentează de situaţia grea a prezentului, când tocmai management-ul lor defectuos este responsabil de asta. Şi nu, n-aş vrea ca Primăria să devină sponsor principal al echipei, pentru că a-ţi duce existenţa în funcţie de trendurile politice nu este nicicum o soluţie pe termen lung. Priviţi Petrolul, ca să dau doar un exemplu. Nu-mi doresc succese rapide, ci să se pună bazele a ceva durabil. Salvarea de la retrogradare, aşadar, doar ar prelungi agonia.

Într-adevăr, retrogradarea s-ar cam putea să echivaleze cu desfiinţarea clubului. În lipsa unui proiect de viitor, cu oameni dedicaţi (nu lichele), cu planuri de afaceri, cu respect şi responsabilitate, desfiinţarea n-are fi chiar o tragedie. Ar durea infinit mai puţin decât să-mi mai văd clubul iubit cum este în continuare târât în lanţuri de o adunătură de iresponsabili şi parvenţi care se consideră oameni de afaceri şi manageri doar pentru că au un costum ceva mai scump.

P.S. liber la înjurături.


Susţinere blog

Dacă ţi-a plăcut ce ai văzut, poţi susţine blogul printr-o donaţie minimă de 1 Euro.

€1,00

2 gânduri despre “Mai bine retrogradăm

  1. Retrogradarea este o soluție de a o lua de la 0, un nou proiect, dacă se poate spune așa. Deși, eu nu mai cred în nimic din PROIECTE NOI, cazul aveți la Dinamo. Unde, galeria înjură staff-ul de la a la z și cer demisia la fiecare meci. Cică proiect nou și ei nu sunt în stare să bată Chiajna, mai pierd și la 3 diferență. Mă rog, oricum retrogradarea pentru o echipă ca FC Brașov este bine venită însă nu și pentru conducere. Dacă retrogradăm, clar este gândul direct la un nou proiect. Numai de proiecte nu le ard ăstora și așa se mai poate desființa o echipă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.