Totuşi, nu e recordul absolut

OK, învins-am juniorii Metalului Reşiţa cu 11-2. Uraaa! Au căzut recordurile în meciul ăsta ca pensionarii pe gheţuşurile de pe trotuare.

Meciul de miercuri le-a oferit „stegarilor” şansa să înscrie cele mai mult goluri într-un meci oficial din toată istoria clubului. Din rezultatele pe care le cunoaştem până acum, nicicând n-a mai fost tribuna braşoveană răsfăţată cu unşpe goluri ale favoriţilor. Precedentul apogeu era de opt goluri, toate marcate în după-amiaza zilei de 7 iulie 1963, când pe „Tractorul” a venit în ultima etapă a sezonului Minerul Lupeni. Dorin Necula reuşea un hattrick atunci, prin golurile din minutele 44, 65 şi 68. La pauză, ca şi anul acesta pe 25 noiembrie, scorul de numai 2-0 nu trăda ce avea să urmeze în repriza a doua.

Până la acea zi de vară, precedentele recorduri „stegare” în materie de goluri înscrise erau victoriile cu 7-1 în faţa Universităţii Cluj (15 noiembrie 1959) şi 7-4 contra Progresului Bucureşti (27 martie 1960). Da, ambele reuşite în acelaşi sezon 1959/60. În meciul contra Universităţii, puştiul Călin Gane debuta pentru Steagu’ cu un hattrick,  în vreme ce confruntarea cu Progresul a fost, până miercurea trecută, meciul cu cele mai mult goluri înscrise într-un singur meci pe „Tineretului”. Aşadar, iată încă un record bătut de Marius Matei şi compania de goluri. Şi dacă tot l-am menţionat pe Matei, hai să spunem că golgeterul nostru din acest sezon a intrat în selectul club al „stegarilor” care au marcat patru goluri într-un singur meci. Dar nu-l punem chiar în centrul vitrinei, dat fiind că reuşitele au fost împotriva unei echipe de juniori.

Alexandru Gergely vs Chimia Râmnicu Vâlcea 5-1 (a înscris în minutele 28, 54, 63, 85) / 1 decembrie 1974, Divizia A

Marian Parschivescu vs Voinţa Bucureşti 5-1 (et. 30 sezonul 1975-76); vs FCM Giurgiu 4-0 (et. 33 sezonul 1975-76); vs Oltul Sf. Gheorghe 5-1 (a înscris în minutele 40, 60, 82 şi 86) / 12 octombrie 1978, – toate în Divizia B

Vasile Gherghe vs ASA Târgu Mureş 6-2 (a înscris în minutele 13, 18, 39 şi 89) / 3 iulie 1983, Divizia A

Leonard Strizu vs Jiul Petroşani 6-0 / 16 noiembrie 1996, Divizia A

Marius Matei vs Metalul Reşiţa 11-2 (a înscris în minutele 18, 56, 57 şi 59) / 25 noiembrie 2015, Liga a 2-a

Totuşi, TOTUŞI!  Victoria de miercuri, deşi a doborât recordul de cele mai multe goluri înscrie de Steagu’ într-un singur meci, a stabilit cel mai rapid hattrick din istoria clubului şi fost meciul cu cele mai multe goluri văzut de „Tineretului” în istoria sa de op’zeci de ani, ei bine, cu toate astea, recordul celei mai mari diferenţe de scor reuşită vreodată tot nu a căzut.

Înainte de „victoria victoriilor” din 7 iulie 1963, a fost infinitul drum al promovării spre Divizia B, început cândva în toamna anului 1950 şi încheiat cu succes în preajma Crăciunului aceluiaşi an. După ce câştigaseră detaşat titlul Campionatului Judeţean Braşov, „stegarii” iau parte la barajul Sectorului de Sud pentru promovarea în divizia secundă. Adică play-off, că tot e cuvântul la modă sezonul ăsta. Pe 1 octombrie dispun de Armata Câmpulung Muscel cu 3-1, apoi sferturile scot în cale echipa Spartac Curtea de Argeş, care este învinsă la mijlocul lui octombrie cu 9-0 sub Tâmpa. Ascensiunea Steagului spre înalta societate a avut la bază, printre altele, şi un record ce a dăinuit vreme de şaişcinci de ani. Nu ştim, momentan, prea multe despre acel meci. Nu ştim marcatorii, nu ştim data exactă, cunoaştem însă contextul şi scorul final. Miercuri, pe când seara lua în braţe oraşul, de undeva din altă lume, antrenorul Silviu Ploeşteanu şi ceilalţi artizani ai victoriei din 1950 îşi ziceau: „era şi timpul. Acum vedeţi cum faceţi să ne repetaţi şi celelalte performanţe”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.