Steagu’ 3-14 Steagu’ | Fotbal pe ploaie

Doar nori grei peste „Silviu Ploeşteanu” la poza de grup de dinaintea meciului. De la băieţi de galerie, la băieţi cu sute de meciuri în tricoul „stegar”, la băieţi ai unor alţi băieţi cu sute de meciuri, ăştia-s băieţii Steagului. P.S. observaţi plasamentul strategic al lui Mitel, între Mugurel „Pele” Buga şi Dragoş Ivăncescu.

Miercuri seară am învăţat că trebuie să-mi iau naibii o pelerină de ploaie. Adică, io am venit pregătit să fac următorul blockbuster „stegar”, dar ruperea de nori a zis „nah, mai bine hai să vedem cum îţi ies pozele făcute la ghici, hihi”.

„Stegarii” adevăraţi recunosc biomecanica asta şi de pe lună.

Strânşi în Sectorul S al Tribunei I, cam 50 de suporteri „stegari” au făcut gălăgie tot meciul, celebrând cu un răsunător „Steagu’! Steagu’!” fiecare gol marcat. Îi drept, în prima repriză (două reprize de câte 25 de minute) au celebrat doar golurile Legendelor, vreo şapte sau opt la număr, Suporterii periclitând poarta lui Adi Măsar abia după intrarea lui Horică pe teren. Chiar şi-aşa, scorul pauzei indica un mare zero în dreptul băieţilor în negru. În acest timp, stropii deşi, reci şi ai nabii de furioşi continuau să se asigure că nu rămâne vreun milimetru de teren sau om uscat.

Adi Măsar şi Radu Pop ilustrând cele două stări extreme trăite de fiecare portar în istoria acestui sport. (click pe imagini pentru mărire)

Radu arătând că, cel puţin în acest meci, repertoriul galeriei îi este mult mai familiar decât stoparea golurilor. Chiar şi aşa, a reuşit câteva intervenţii prin care a limitat proporţiile scorului.

Tupeul lui Mitel s-a manifestat din plin şi miercuri seară, în ciuda condiţiilor meteo extreme. În stânga, acesta va reuşi să-l dribleze pe Vasile Gherghe (214 meciuri şi 51 de goluri pentru Steagu’); în dreapta va trece de Constantin „Bebe” Manciu (159 de meciuri/4 goluri), creând una din rarele ocazii ale Suporterilor din prima repriză. 

(click pe imagini pentru mărire)

Tactica Suporterilor cu şase oameni în atac şi cine nu a fost suficient de rapid să meargă în atac stă în apărare n-a avut vreo şansă în faţa unui team organizat şi experimentat. Sufletul are autonomie limitată.

Blocajul lui Tedi, artistic dar ineficient, i-a permis lui Florin Stângă (64 de meciuri/3 goluri) să finalizeze în vinclul porţii lui Radu.

 

Când ai stricat tabela după atâtea goluri, pauza e mai mult despre o poză de grup decât despre scheme tactice. Rândul de sus, de la stânga la dreapta: Dragoş Ivăncescu (fiul fostului mare jucător Mihai Ivăncescu), Mugurel Buga, Ionuţ Pârvu, Florin Stângă, Marian Ivan, Constantin Manciu, Alex Văidean (fiul lui Nistor Văidean), Vasile Gherghe şi Adrian Henika. Rândul de jos: Florin Petruş şi Adrian Măsar

Intrarea lui Dobrică între buturi în repriza a doua a dinamizat acţiunile ofensive ale Suporterilor. Invidioşii vor spune că, de fapt, Legendele au început să-şi arate anii, dar oamenii de fotbal consideră în unanimitate că intrarea talentatului portar a fost factorul decisiv în cele trei goluri înscrise de Suporteri, aceştia pierzând actul secund cu 3-5 (6?). Scorul putea fi mult mai strâns dacă şutul lui Dobrică printre picioarele lui Măsar – moment creat după o senzaţională serie de driblinguri în faţa lui Stângă şi Buga! – nu ar fi fost respins de pe linia porţii de Florin Petruş. Pe la colţuri veţi auzi vorbe că Dobrică s-a înţeles cu Stângă şi Buga să se lase driblaţi dar, din nou, acestea nu-s decât invidii!

Ioan Mandoca (218 meciuri/22 goluri), Vasile Gherghe şi Marian Ivan (184 de meciuri/74 de goluri) l-au trecut şi pe Dobrică pe caiet.

Evident, la final s-a făcut „islandeza” şi ne-am întărit convingerea că #SteaguNuMoare. Dar ca să fim siguri că tranziţia dinspre ce-a fost spre ce va fi curge lin, e nevoie de implicarea tuturor celor care văd viaţa în galben-negru. Înscrie-te pe site-ul campaniei şi vino vineri la şedinţă (de la ora 19 fix, la stadionul ICIM) ca să semnezi adeziunea la Liga Suporterilor Stegari. Banii (50 de lei – taxa de adeziune) se folosesc exclusiv pentru treburile birocratice legate de formarea şi înscrierea noului Steagu’ în campionatul următor.

Ducem „islandeza” pe stadioanele judeţului în sezonul următor.


Susţinere blog

Dacă ţi-a plăcut ce ai citit, poţi susţine blogul printr-o donaţie minimă de 1 Euro.

€1,00

Un gând despre “Steagu’ 3-14 Steagu’ | Fotbal pe ploaie

  1. Pingback: Steagu’ Retro Braşov în turneu | La Stegaru'

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.