Să fim ceea ce nu vrem să (re)trăim

 

Din 750 de mii de euro pe care clubul nostru îi avea de încasat în urma transferului lui Alex Chipciu la Anderlecht Bruxelles, 420 de mii intrau în conturi înaintea sezonului 2016-2017.

Dă-te aşa un pic în spate şi zi suma aia cu voce tare: patru sute douăezeci de mii de euro. Dat fiind că în fotbal toţi au devenit bolnavi şi nu te mai iau în serios dacă nu le zici de milioane de euro, 420 de mii par bani de buzunar.

Şi dacă-i iei la rost pe câcaţii care au avut pe mână 420 de mii de euro, se vor scuza că banii de buzunar nu-s făcuţi să ţină o veşnicie. La naiba, ştim şi noi, săracii, asta.

Scuză-mă dacă, în ciuda antipatiei pe care o am faţă de clubul bolşevic, refuz să scot morţii lui Becali la raport. Baza eşecului din sezonul recent încheiat a fost an inside job. Adică ne-au făcut ai „noştri”.

Târfa de Brescan a încasat imediat din cei 420 de mii de euro un comision de succes de 8%, adică vreo 34 de mii de euro (33 600). Comision de succes – ce naiba înseamnă asta? Care a fost rolul lui Brescan în formarea lui Chipciu ca jucător, aducerea lui Steagu’ şi afirmarea care apoi l-a propulsat în Belgia?

În decembrie, la ora meciului cu Sepsi Sf. Gheorghe (primul din retur), clubul se confrunta deja cu probleme financiare.

În mai puţin de şase luni, Brescan şi oamenii lui au reuşit să pulverizeze 420 de mii euro.

Desigur, aceşti „oameni de fotbal” ne vor spune cum noi nu ştim care-s cheltuielile şi cerinţele la acest nivel şi că 420 de mii nu-s atât de mulţi bani pe cât par. A le cere să producă chitanţe pentru toate cheltuielile îi va irita, că cine suntem noi să le pretindem aşa ceva?

Acum, suporterii „stegari” sunt cei care încearcă să lipească bucăţelele sparte. Nici unul nu-i „om de fotbal”, n-are experienţă, nu-i uns cu toate alifiile şi toate tâmpeniile alea care par importante pentru administrarea unui club de fotbal.

Până la ultimul om suporterii ăştia sunt nişte naivi plini de optimism, convinşi că un club poate exista şi altfel.

Primul gând al suporterilor la prima şedinţă în vederea constituirii clubului continuator a fost cum facem să plătim jucătoriiNoi, suporterii, avem deja job-uri, nu căutăm funcţii şi surse de venit. Fiecare om care aderă la mişcarea Ligii Suporterilor Stegari nu va fi un fraier de pe urma căruia să putem profita, ci un partener cu drepturi egale în ceea ce va fi FC „SR” Braşov.

Vom învăţa împreună care-i mersu’ şi vom da socoteală pentru fiecare leuţ cheltuit.

E clar că nu va fi un sezon uşor, c-o să ne luăm o cârcă de bobârnace, poate şi miştouri de la unul sau altul. Dar atâta timp cât vom putea spune că azi e ziua a specială a săptămânii în care joacă Steagu’, altceva să mor dacă mai contează.


Susţinere blog

Dacă ţi-a plăcut ce ai văzut, poţi susţine blogul printr-o donaţie minimă de 1 Euro.

€1,00

3 gânduri despre “Să fim ceea ce nu vrem să (re)trăim

 1. Brescan …se discuta prin oras. ar sponsoriza echipa noastra ,a suporterilor din acel comision…e un alt SzTrEnGAR specialist „la placinte inainte”…. niste tarani si chiar va rog sa il nominalizati pe toti asa zisi specialisti cu diplôme.. STEAGU NU MOARE!

  • Chiar nu cunosc nici o manevră de genul ăsta, Orazio. În orice caz, nici unul din groparii Steagului nu va primit cu braţele deschise, indiferent de ce sume şi promisiuni aduce cu el.

   Târfele ăstea sunt ca plăgile biblice.

   • Ah era o aluzie fina….cum nu stau prin oras chiar mi-eragreu sa aflu din „subteranele” fotbalului brasovean…in rest STIU ca suntem pe drumul cel bun fara brescani,nicoltani sau solomonari
    STEAGU NU MOARE!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.