Carpaţi Berivoi 1-8 Steagu’ | Hai, dă-le gol!

Berivoi. Circa 70 de kilometri vest de Braşov. Sau 80 de kilometri, depinde traseul pe care-l alegi. Autovehicule cu fulare, eşarfe sau steaguri galben-negre atârnate de oglinzile retrovizoare sau de ferestre au luat cap-compas strălucitoarele vârfuri ale Făgăraşilor.

Gabone dând botezul galben-negru terenului din Berivoi, având Făgăraşii drept martori pentru eternitate.

Puţini sunt cei care au mai fost vreodată aici. Împrejurimile terenului de fotbal ascuns printre mesteceni, frasini şi alţi arbori pe care nu-i ştiu după nume ne-au făcut pe toţi ceilalţi să plănuim o revizitare. Horia Popa a avut grijă să ne reamintească motivul descinderii noastre în Berivoi prin golul marcat în minutul aproape doi. Atât de rapid s-a produs deschiderea de scor încât n-am avut timp să-i prind reuşita pe filmare. Dar fii pe pace, celelalte şapte goluri „stegare”, plus golul gazdelor, sunt disponibile în rezumatul de mai jos. Mi-am instalat „studioul” în primul rând al galeriei care a umplut micuţa tribună ca să simţi cum e să fii chiar acolo. Dacă până acum n-ai fost, ar fi cazul să începi să fii.

După pătrunderea pe dreapta finalizată cu gol printr-un şut pe jos la colţul lung din marginea careului de şase metri, Popa a fost implicat direct şi în următoarele două goluri. „Hai, dă-le goooool! Hai, Steagu’ Roşu, dă-le… GOOOOOOOL!!!” a încheiat într-o sincronizare perfectă şarja cu care Horică i-a servit mingea lui Vîrlan pe un platou de argint (2-0). Numărul 17 „stegar” a desăvărşit apoi fulminanta primă jumătate de oră prin realizarea dublei după excelenta cursă de circa 40 de metri a lui Fânariu. Practic, acesta a fost cel mai frumos gol al meciului, preluarea şi finalizarea lui Popa din marginea careului de şaişpe dând accente baroc unui p+1 cubist. Probabil că arhitecturiştii văd acum o imagine horror, dar io vă zic să mai deţi replay de câteva ori la acel gol.

Cristi Cocan ar fi putut contracandida pentru golul meciului dacă latul său la capătul unei dinamici de pase din prima pe traseul Vîrlan – Damian – Vîrlan – Popa s-ar fi dus în plasă şi nu în transversală. Daniel Mutu, trădat de zid ca la Voila, s-a văzut bătut de o lovitură liberă executată de la circa 25 de metri, care a ricoşat din pământ chiar în faţa sa. Cocan, frustrat de ratarea de mai devreme şi de timiditatea manifestată în zid a driblat un adversar pentru a-i pasa lui Damian pentru 4-1, scorul pauzei. Palma celebratoare dată peste ceafă unui Cocan încă în proces de conştiinţă de un Fânariu zâmbitor a fost semnul că nu-i bai.

După reluare, Carpaţii au fost extrem de aproape să devină prima echipă din actualul sezon care marchează de două ori contra Steagului. Gen, la o palmă de stâlpul stâng al porţii depărtare. Mătania dezamăgirii făcută de jucătorul gazdă până la rădăcinile gazonului a simbolizat decăderea completă a berevoienilor.

Claudiu Fânariu a finalizat o recuperarea la mijlocului terenului printr-un şut aproape de vinclu chiar de pe linia careului mare, apoi una din multiplele recuperări ale lui Cocan în cercul de la mijloc l-a găsit pe Damian care a finalizat lejer, pe lângă portar, din şase metri. Spre finalul meciului, cam prin minutul 89, Alin Morjan şi-a trecut în cont a doua pasă de gol reuşită în două meciuri, atunci când a Alex Oprea s-a mişcat iute în şase metri. Scorul a fost stabilit de Dragoş Dumitraş în acelaşi minut 89, conform crainicului, care a trimis cu capul în vinclu din colţul careului de şase metri lovitura liberă schematic pregătită de Cocan şi Popa.


OMUL MECIULUI AŞA CUM S-A VĂZUT LA STEGARU’

Desigur, cu două goluri şi două pase de gol, Horia Popa a fost V8-ul care a făcut să răsune piscurile înzăpezite sâmbătă dimineaţă. Direct responsabil pentru jumătate din cântarul victoriei de sâmbătă, Popică ne-a cam obişnuit cu prestaţiile de genul ăsta şi vom fi extrem de suprinşi la finalul meciului în care el nu se va găsi pe lista marcatorilor sau măcar pe cea a pasatorilor. Felicitări, meştere!

„Şarja lui Popică” ar putea fi numele piesei unei formaţii tribut Iron Maiden din România. foto de Alexandra Moldovan


Victoria cu 8-1 de sâmbătă înseamnă că SR-ul, cu 51 de goluri marcate în 9 meciuri, are acum cel mai bun atac din judeţ, devansând Precizia şi Olimpic Zărneşti cu două goluri.

Pentru băieţii antrenaţi de Lucian Petre şi Andrei Şanta urmează două derby-uri consecutive. Pe 21 octombrie, de la ora 11, Colţea, fosta campioană a României, vine pe „Silviu Ploeşteanu”, iar pe 28 octombrie mergem noi pe ICIM pentru meciul contra ACS Steagu Roşu. Va fi un meci de „stegari” contra „stegari”, dat fiind că mulţi dintre jucătorii ACS-ului au făcut junioratul la FC Braşov.

Din punct de vedere microbistic, vor fi două săptămâni căptuşite cu adrenalină, acestea fiind genurile de meciuri la care fiecare suporter mai găseşti câţiva decibeli în plus de pus pe portativ.

Steagul Renaşte prin noi!


Susţinere blog

Dacă ţi-a plăcut ce ai citit, poţi susţine blogul printr-o donaţie minimă de 1 Euro.

€1,00

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.