Steagu’ 2-1 Colţea | Puterea revenirii

A fost aglomerare de emoţii şi sentimente pe „Silviu Ploeşteanu” sâmbătă dimineaţă. Jucătorii pregătiseră un mesaj de susţinere pentru Creţu, tânăr suporter „stegar” de la T2, care a trecut cu bine peste o operaţie complexă de vreo şapte ore, observatorii au confirmat momentul de reculegere pentru fostul jucător „stegar” Ion Mateescu, iar Nicolae Pescaru tocmai sosise la stadion pentru a da lovitura de start a derby-ului.

Actualii fotbalişti „stegari” alături de cel mai mare fotbalist „stegar” al tuturor timpurilor. foto de Cătălin Ignat

„Stegarii” şi-au zis că-i rost să continue caruselul emoţiilor şi s-au înscris la ratări majore următorii: Popa – şut prea lejer din interiorul careului, respins de Căucă, Cocan – şut la firul ierbii puţin pe lângă stâlpul stâng al porţii dinspre Fartec, Vîrlan – cap imprecis din şase metri, peste poartă, Vagner – demonstrând că se poate rata şi mai monumental cu capul şi şi mai de aproape – , Cocan şi Damian atingând în cele din urmă Everestul prin transversala nimerită de primul şi şutul pe lângă al celuilalt de la zece metri.

Dacă ai impresia c-o ard aiurea când zic că după prima jumătate de oră n-ar fi fost surprinzător dacă scorul indica 5-0 în favoarea noastră, dă play rezumatului şi mai vorbim dup-aia.

Beton, e că? Un scurt circuit în apărarea galbenă le-a permis negrilor să devină prima echipă adversă din acest sezon care conduce în Bartolomeu. „Steagule, luptă Steagule!” a reacţionat prompt T2-ul, la fel şi unşpele din teren, pus pentru a treia oară în postura de fi nevoit să întoarcă scorul, după momentele Cristian şi Voila.

Damian l-a încercat pe Căucă printr-un şut pe jos spre colţul lung, iar acesta a respins chiar în faţa lui Vîrlan, aflat pe la vreo patru metri de poartă. Cu toţii eram pregătiţi să eliberăm golul uşurării (io cu ceva întârziere pentru că filmam), însă mingea înălţată de Vîrlă a urcat şi tot urcat şi plasa a lăsat-o neatinsă.

Vîrlan a trimis mingea peste întinderea disperată a lui Căucă, însă şi peste poartă. foto de Cătălin Ignat

No, că deja ziceai că-i „unul din acele meciuri”, cu voodoo şi nebunii. Urăsc clişeele fotbalistice, dar la naiba că mingea nu voia să intre în poartă. Şi când în sfârşit a făcut-o – cap Dumitraş după ce lovitura liberă bătută de Vîrlan de pe la vreo 25 de metri a lovit încheietura barelor – tuşierul era de mult cu fanionul ridicat. Voodoo!

Şi-apoi venit-a minutul 41. Vagner a pus capul la mijlocul terenului într-o degajare defectuoasă a lui Căucă, Vîrlan i-a pasat pe spate aceluiaşi număr 25, pornit în sprint, care l-a găsit în mijlocul careului pe Horia Popa pentru o egalare adusă contra tuturor potrivirilor universului. Nu-mi păsa dacă sistemul audio va ceda şi nu voi mai avea cum să anunţ şi golul victoriei. Reuşisem să dăm gol în „unul din acele meciuri”, taică!

Horia Popa arătând despre ce e vorba. foto de Cătălin Ignat

În repriza a doua, şuturile lui Căpă şi Damian pe lângă au fost abţibildele care să continue colecţia ratărilor. Apoi Vagner a deschis albumul „golurile sezonului” şi a lipit propriul lui sticker. Mare, pe toată pagina! „Hai, trage că-i gol” l-a îndemnat de la fotolii Eni, soţia antrenorului Lucian Petre, iar şutul din colţul careului mare, dinspre T2, s-a dus wagnerian spre vinclu.

Se pare că avem un sistem audio de calitate pe stadion.


OMUL MECIULUI AŞA CUM S-A VĂZUT LA STEGARU’

Alex Vagner, evident. Nu doar pentru pasa de gol şi golazo-ul victorios. Pe durata întregului meci a ţinut fundaşii adverşi pe vârfuri şi îngrijoraţi. Felicitări, meştere!

Cel mai bun meci făcut de Vagner în până acum în acest sezon. foto de Cătălin Ignat


AICI AI UN ALBUM CU MAI MULTE FOTOGRAFII DE LA MECI

Dacă-ţi place, nu-ţi cerem să ne dai like, dar ne-ar face mare plăcere să te avem alături de noi, pe stadion, la următoarele meciuri. Steagul Renaşte prin noi, membrii cotizanţi (suntem 122 până acum), spectatorii plătitori (513 la meciul de sâmbătă) şi copiii care încetul cu încetul descoperă că fotbalul poate fi şi altceva.

Apropo de „stegari” şi meciuri. Sâmbăta aviatoare, pe 28 octombrie adică, Steagu’ joacă în deplasare, pe ICIM, contra ACS Steagu Roşu. Care-i faza cu echipa asta, dar şi cu Steagul acesta, al suporterilor, în articolul de miercuri. Până atunci, du-te şi vezi pozele de sâmbătă!

Hai, Stegarii!


Susţinere blog

Dacă ţi-a plăcut ce ai văzut, poţi susţine blogul printr-o donaţie minimă de 1 Euro.

€1,00

Un gând despre “Steagu’ 2-1 Colţea | Puterea revenirii

  1. Pingback: Statisticile turului | La Stegaru'

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.