Degazonarea României

Stadionul Carpați e RIP și el. Se va face un teren sintetic în loc, pentru că unul din gazon natural necesită o întreținere mai amănunțită, și mi se pare că sunt și câteva argumente legate de climă aruncate în discuție pentru a explica mai bine alegerea.

Se vor prezenta și niște date tehnice despre granule și firele de iarbă sintetice și toată presa le va relata cu zâmbetul pe buze, pentru ca mai târziu să se întrebe isteric de ce n-am mai câștigat un meci la un turneu final de 20 și ceva de ani.

Numiți-mă nebun, dar eu cred că e o corelație directă între continua migrare a fotbalului românesc (profesionist, amator, de cartier) dinspre gazon spre sintetic, și declinul general, vizibil cel mai bine prin echipa Naţională.

Cu siguranță vom fi triplu campioni mondiali într-o zi, când pajiștile britanice vor fi și ele sintetizate sau când plaja de la Rio va fi acoperită din granule artificiale. Noi vom avea un avans de câteva decenii. Semnele sunt acolo și, în curând, precum Feroe, vom deveni și noi o echipă mică care nu mai e mică și poate încurca orice socoteli. Până atunci, noroc cu Youtube.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.