Un sezon se rezumă la un meci în vreme de pandemie

Şaisprezece meciuri a jucat Precizia în sezonul 2019/20, la fel ca toate celelate echipe din Liga a 4-a braşoveană.

A câştigat paişpe, la fel de multe ca şi Corona, dar s-a clasat deasupra acesteia pentru că a fost mai constantă cu un punct. Inter Cristian şi Colţea le-au dat peste portofelul bugetar celor de la Colţea, în vreme ce Precizia a suferit singura înfrângere chiar în faţa celei mai detestate echipe din judeţ. Şi încă la scor, 0-5!

În final, după şaişpe meciuri şi o pandemie, Precizia stătea în fruntea clasamentului, la un punct de Corona şi la trei de Colţea. Aşa că AJF Braşov a organizat un play-off menit să asigure calificarea Coronei la barajul de promovare.

I-au lucrat bine pe săceleni. Explicaţiile de genul „dom’le, da’ Corona i-a bătut pe Precizia în campionat” sau „dom’le, dar e doar un punct între ele” rămân doar explicaţii menite să acopere ceea ce mie îmi pare o mare orchestrare.

Calificarea Preciziei sau anularea campionatului consider că ar fi trebuit să fie singurele două opţiuni. Sau să se fi jucat acest play-off când nu aveam 1000+ de infectaţi pe zi şi Corona încă profitase de pauză şi de resursele-i nelimitate să se asigure că nu dă gherlă.

Cu puţin mai mult tupeu Colţea ar fi putut să le strice cărţile în acel singur meci din play-off, şi atunci ar fi fost interesant de văzut ce soluţie de departajare se lua în considerare. Şi cum să amendezi un club pentru că are jucătorii infectaţi cu COVID-19?

*Caragiale likes this

Oricum, nu văd cum ar putea cea mai detestată echipă din judeţ să rateze promovarea în L3. Ar fi proştii ţării dacă şi-ar da singuri cu tesla-n coaie, mai ales când au în spate tot aparatul politic al Municipiului şi toate uşile le sunt deschise.

Şi şi ei sunt conştienţi cât de adâncă e prăpastia ridicolului, iar asta va fi cea mai puternică motivaţie pentru ei. Că de culori li se rupe grav, asta nici nu merită discutat.

Un gând despre “Un sezon se rezumă la un meci în vreme de pandemie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.