Petru Cadar în cinci fotografii rare

Petru Cadar este unul din originalii „Copii ai Oraşului”. Născut şi crescut în Braşov, a jucat sub culorile „stegare” de când îşi poate aminti şi este prezent în memoria suporterilor ca omul care a dat startul revenirii din meciul cu Beşiktaş, una dintre cele mai incredibile răsturnări de scor din istoria cupelor europene.

La doar 29 de ani, în ianuarie 1978, pe când Steagu’ era în Divizia B, a fost exclus din lot de inflexibilul antrenor Titi Teaşcă, dar şi-a continuat cariera la ICIM şi încheiat-o la acest club în primăvara anului 1980.

Înainte de poze vă las cu descrierea făcută Sasu – cel care a cules aceste imagini – unuia dintre ultimii mari „stegari” ai anilor 1970 aflaţi încă în viaţă.


Niciodată n-a ieșit în prim-plan, dar fără el mecanismul defensiv al mijlocului conceput de Proca n-ar fi funcționat. El a fost întotdeauna un tampon în fața apărării. A ieșit în evidență prin anihilarea omului nr. 1 al adversarilor (de ex. Dobrin, Dumitru etc.). Din această cauză a înscris așa puține goluri în cariera sa de fotbalist.


De-a lungul a aproape 260 de meciuri în toate competiţiile, Petru Cadar a marcat de 14 ori.

click pe imagini pentru mărire şi descriere

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.