Mihai Ivăncescu în 5 fotografii rare şi 2 desene

O altă serie de 5 fotografii rare, aduse la lumină de Sasu, ni-l înfăţişează astăzi pe Mihai Ivăncescu – omul votat în 2013 de cititorii acestui blog ca titular în echipa ideală a Steagului pe postul de fundaş dreapta.

În decursul a două decenii acesta a acumulat 261 de apariţii în toate competiţiile pentru galben-negri şi a marcat 21 de goluri (cel mai ofensiv apărător „stegar” din istorie), fiind şi de trei ori integralist în tricoul Naţionalei.

Decizia lui Mihai Ivăncescu de a continua în vara lui 1968 cu Steagu’ în B l-a privat de o carieră mai bogată sub Tricolor, dar cu toate astea a făcut parte din lotul care doi ani mai târziu a mers la Cupa Mondială din Mexic.

click pe imagini pentru mărire şi descriere


Şi iată şi desenele. Ele au precedat meciurile din sezonul 1970/71 cu UTA şi CFR Timişoara, ambele încheiate cu scor alb.

Meciul cu UTA de pe 17 octombrie 1971 a fost primul în deplasare al arădenilor după eliminarea campioanei europeene Feyenoord, în turul 1 al Cupei Campionilor (actuala Ligă a Campionilor). Florian Dumitrescu marcase la Rotterdam golul care a asigurat „textiliştilor” calificarea, iar Mihai Ivăncescu nu avea să-i permită vârfului arădean să-şi facă jocul şi în Bartolomeu.

La Timişoara „stegarii” au întâlnit echipa de pe ultimul loc, căreia nu i-au lăsat speranţe pentru evitarea retrogradării.


Mihai Ivăncescu şi-a încheiat cariera de jucător în Divizia B, la Tractorul, ultimul meci oficial fiind chiar un derby cu Steagul Roşu, pe 4 aprilie 1976.

El declara cu acea ocazie.

Legându-mă de acest oraş cu trup şi suflet, pot să afirm că anii trăiţi aici mi-au împrumutat câte ceva din ceea ce au mai bun oamenii din întrprinderile Steagul Roşu şi Tractorul. A fost pentru mine o adevărată şcoală a vieţii şi sper ca anii care vin să-mi aducă noi împliniri.

Mihai Ivăncescu

3 gânduri despre “Mihai Ivăncescu în 5 fotografii rare şi 2 desene

 1. SUNT FOARTE MÂNDRU DE CĂ AM AVUT POSIBILTATEA SĂ MERG LA ȘCOALA HIDROMECANICA ,APOI AM MERS PE “TRACTORUL”,CÂND STEGARII AU DEVENIT ECHIPA MEA DE SUFLET PENTRU TOTDEAUNA!
  ÎN 1980 ERAM ÎMBRĂCAT ÎN GALBEN-NEGRU,IN CANADA,IAR UN FOST FOTBALIST ROMAN A AFIRMAT:
  EȘTI STEGAR NU-I AȘA ?
  AM RĂSPUNS: DA D-LE,DAR PENTRU TOTDEAUNA!
  AM PRIMIT CHIAR ȘI AICI,DEPARTE DE ROMÂNIA SECȚIUNI DIN ZIARE ÎN TIMPUL LUI 1980-1989,DESPRE SPORTUL ROMÂNESC!
  SĂNĂTATE MULTĂ TUTUROR ROMANILOR DE BUNĂ CREDINȚA!
  V.S.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.