Despre brandul FC Brașov, Corona, hockey, handbal și restul

Sincer, în momentul ăsta nu aș fi afectat dacă Primăria ar păstra brandul FC Brașov pe raft. Nu m-ar deranja nici dacă l-ar da Coronei.

Să îi facă pe ei FC Brașov, pentru că va fi extrem de haios să vedem cum Corona FC Brașovenizată va juca în continuare doar cu rudele fotbaliștilor în tribună (acele rude care, bineînțeles, au reușit să și ajungă la meci și „n-a intervenit ceva”) și cum SR-ul va continua să adune 100, 200, 1000, oricâți spectatori, dar toți prezenți din convingere și cu biletul achitat în buzunar.

Și nu scriu toate astea la modul pasiv-agresiv, chiar n-ar fi un bai să se întâmple chestiile astea.

Probabil că mai sus de Liga a 3-a SR-ul nu va reuși să ajungă exclusiv pe cont propriu (cum e acum) în următorul secol, dar măcar ar înceta rivalitatea astea absurdă pe care o văd dezvoltându-se de câteva zile pe net între echipa noastră e mai tare decât echipa voastră, și nici nu ar purta fanii celorlalte sporturi din oraș – handbal, hockey (zic de astea care adună și un public relevant) pică unui SR devenit FC Brașov pentru că ar fi mușcat din bugetele celorlalte cluburi.

Noi, „stegarii”, care în ultimii aproape patru ani am cunoscut prea bine importanța drămurii corecte a fiecărui leu, ne-am dorit doar ca sume consistente din bugetul public să nu fie sparte aiurea prin alte cluburi.

Bineînțeles că ne bucură faptul că Primăria pune lupa pe activitatea de la Corona. Nu e vorba de sportivi aici, pentru că ei și-au făcut treaba în măsura posibilităților, dar măcar se va pune stop odată la ceea ce noi afirmam încă de când Corona juca în Liga 1, și anume că acolo se întâmplă lucruri dubioase pe banii cetățenilor Brașovului.

Nu am susținut niciodată vreun transfer al acestor sume spre SR sau spre noul FC Brașov. Sau, mai pe înțelesul tuturor, nu ne-am ofticat că de ce Corona primește bani de la buget și noi nu.

Nu vrem falimentul sau desființarea Coronei handbal, Coronei hochei, și nici măcar a Coronei fotbal seniori. Dar cumva unii înțeleg analizele pe care Primăria le face pe bugetele acestor echipe ca pe un atac asupra însăși existenței lor.

La un moment dat toți fanii sportului din oraș, sau cel puțin majoritatea, erau de acord că sportul de performanță, dacă se vrea a fi ceva sănătos și de durată, trebuie să se autofinațeze.

Au fost de acord până au realizat că acest prinicipiu poate afecta actuala stare de fapt a echipelor pe care le simpatizează.

Din punctul meu de vedere, și cred că este împărtășit și de majoritatea „stegarilor”, sumele din bugetul local destinate sportului trebuie să sprijine exclusiv cheltuielile de la copii și juniori ale cluburilor sportive. Atât.

Iar pentru cluburile de seniori, Primăria să înlesnească încheierea de contracte de sponsorizare/publicitate cu firmele locale. Pentru un județ ca al nostru n-ar fi ceva ieșit din comun să se facă performanță în mai multe sporturi care se autofinanțează.

N-aș știi să spun ce înseamnă ca Primăria să înlesnească acele acorduri, dar mă gândesc acum la potențialii sponsori cu care SR-ul a tot intrat în contact în ultimii ani, și cum aproape toți ne întrebau ce părere are Primăria de proiectul nostru, ca pe o etapă importantă în procesul lor de decizie.

Hai, Brașovul (hocheistic, fotbalistic, handbalistic, poloistic, baschetabalistic, biciclistic, voleibalistic, și ce alte sporturi mai practicați care pun orașul pe hartă)!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.