Fagul din Poiană

În ianuarie 1969 „stegarii” antrenați de Valentin Stănescu și Nicolae Proca băgau sprinturi pe Drumul Roșu din Poiană pentru revenirea în prima ligă.

George Nicolaescu de la ziarul Sportul a lăsat pentru posteritate programul acelei zile de 25 ianuarie, care includea și un fag.

Pentru astăzi, fotbaliștii brașoveni au de efectuat un circuit, pe o porțiune de aproximativ 300 m, aleasă cu grijă de antrenori. Este un teren variat, cu urcușuri și coborîșuri, întrerupte la mijocul distanței de… un fag prevăzut, de natură, la baza coroanei, cu o ramură ce ține loc de… aparat de gimnastică. Ajunși în dreptul ramurii-paralelă, fiecare jucător trebuie să execute un număr de tracțiuni în brațe. Este piatra de încercare a întregului circuit-exercițiu.”

G. Nicolaescu, Sportul, 29 ianuriae 1969

Arborele a revelat natura filosifică a fostului șagunist Dorin Necula, care în tur a marcat trei goluri. Două au fost reușite în ultimele zece minute ale victoriei cu 2-1 de acasă cu Portul Constanța.

Nea Tinele (n. Valentin Stănescu), îmi vine să-l tai și să-l plantez în spatele porții adversarilor noștri. Cu ce scop? Acela dintre noi care n-ar da totul pentru înscrierea golului în timpul jocurilor din retur, să fie obligați să-l escaladeze, pe loc, pînă în vîrf. Și fiți siguri că doar la simpla vedere a fagului…”

Dorin Necula, atacant la Steagu’ între 1961-1972

„Stegarii” au marcat 30 de goluri în acea primăvară (cinci au fost ale lui Necula) și au obținut mult dorita promovare. Simplul gând al fagului…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.