Ăștia sunt stegarii mei!

Cu cinci puști sub 20 de ani a început Steagul meciul de sâmbătă cu CSO Plopeni (2-1): fundașii Edi Rența (18 ani) și Andras Godri (18), și jucătorii de atac Raul Dumitrovici (19), Marius Savu (17) și Denis Rența (16).

Pe parcurs a mai intrat un alt adolescent, meșotistul Dragoș Sandu (18 ani), în vreme ce promițorul fundaș de bandă Andrei Mitu (17) a lipsit din teren din cauza unei accidentări.

Fenomenul Copiii Orașului, început în ianuarie 2018 prin colaborarea cu Kids Tâmpa și Brașovia, continuă și astăzi în special grație parteneriatului cu Colțea și sprijinul aceleiași legendare Brașovia. Desigur, majoritatea antrenorilor ar prefera să aibă la dispoziție cât mai mulți jucători experimentați, iar adolescenții să reprezinte inserții subtile în echipă, pentru ca ei să se dezvolte în jurul „bătrânilor”.

„Bătrânii” meciului de sâmbătă au fost fundașii Radu Marinescu (21 de ani) și Sebastian Iordache (20), portarul Bogdan Căucă (24), „moșii” Cristi Burlacu (27) și Horia Popa (27) și începutul universului întruchipat în persoana lui Robert Elek (32).

În loc de inserții subtile, antrenorul Liviu Nicolae (37 de ani) vede în puștii din lot oameni de bază pe umerii cărora stă aceeași responsabilitate. Ei nu sunt trimiși în teren pentru a acumula minute și a se integra, ci pentru a acumula puncte, pentru a ține Steagul sus și pentru a-și face un nume.

Noi „stegarii” am ajuns în situația asta forțați de împrejurările financiare ale clubului, nu trebuie să fim ipocriți. Dar, dacă a fost să iasă și un bine din tot haosul în care ne-au aruncat datoriile managementului defectuos din vara anului 2018, atunci încrederea investită în acești puști este acel bine.

Sâmbăta asta, cu Astra II Giurgiu, tot pe Tineretului, Copiii Orașului ies din nou la joacă. Și pentru acest meci se vând bilete online, șpilul de această dată fiind că TOATE încasările rezultate vor merge în contul datoriei către ANAF (217.000 lei).

Și ne propunem să facem la fel și cu încasările de la celalte două meciuri de acasă, cu KSE Tg. Secuiesc și cu Corona.

Clubul, reprezentat de acești puști inimoși (inclusiv veteranii sunt doar niște copii mai mari), trebuie readus cât mai curând pe baze solide, care să-i permită să încheie contracte de sponsorizare cu firmele din oraș care ne tot întreabă când ajungeți odată în registru? – și astfel să le putem oferi atât seniorilor, dar mai ales copiilor și juniorilor condiții decente pentru afirmare, să nu mai fie totul doar o luptă dusă la sacrificiu. Orice copil care este atras spre sport – și nu vorbesc aici doar de fotbal – înseamnă că este un copil care are șanse mai mari să devină un om mai sănătos atât fizic, cât și moral.

Așadar, liber la luat bilete. STEAGU’ SUNTEM NOI!

P.S. la meciul cu CSO Plopeni s-au vândut 2822 de bilete – ceea ce rezultă încasări nete de 13.263 lei, care vor ajuta din plin operațiunile clubului în acest retur. Săptămâna asta vom publica în detaliu felul în care suma va fi utilizată.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.