Steagul Renaște în galben-albastru

Primul meci din istoria revenirii numelui de FC Brașov în circuit ar fi trebuit să fie o sărbătoare, cu bilete, cu abonamente pentru noul sezon, cu fulare fluturate deasupra capului, cu „lolololololoooo Feeee-Ceeee Braaaa-șooooov” răsunând din întregul T2. Mai ales că și numele adversarului invita la un astfel de scenariu. FC Brașov și Rapid au o bogată și frumoasă tradiție.

Însă FC Brașovul Primăriei (FC Scotch Corona Brașov, mai exact) s-a prezentat la reîntâlnirea cu fotbalul într-un galben-albastru străin de spiritul istoriei pe care pretinde că o va continua, în fața unor tribune goale și într-un cvasi-anonimat.

Nu contează înfrângerea cu 1-2. Conta să ne revedem în tribune, să cântăm și să simțim că, într-adevăr, tragem toți pentru un țel comun – de a ține Steagu’ sus, că nu mai suntem „echipa suporterilor”, ci echipa întregului oraș.

Pentru politicieni – patronii spirituali ai unui FC Brașov care mereu va fi „noul FC Brașov”, și niciodată STEAGU’ – a fost mai important să lipească repede cu scuipat brandul FC Brașov pe ceva, pentru a legitima locul Coronei în Liga a 2-a și a justifica astfel milioanele de lei cheltuite pe o echipă, pe „o insultă la adresa comunității”, ai cărei singuri simpatizanți în toată istoria sa au fost membri de partid. Că na, așa zicea șeful.

Era prea mare riscul de a continua în Liga a 2-a sub numele Corona și de a prezenta țării tribune goale într-un Brașov „înfometat după fotbal”. Așa, însă, un FC Brașov lipit peste Corona poate atrage nostalgicii și amatorii de gândiri precum „ar fi un dezastru să nu profităm de acest loc”, „am fi rușinea țării dacă am da cu piciorul unei asemenea șanse” și, preferata mea, „înseamnă că ești împotriva FC Brașov și împotriva Brașovului”.

Rămâne de văzut în ce fel ultrașii – ăia 10, 20-25, 30 sau câți dracului or fi, pe care fanii „spectacolului fotbalistic” îi iau la pulă pe net, dar față-n față au mult respect și apreciere pentru ce au făcut în acești patru ani cu SR Brașov – deci rămâne de văzut cum acești mult huliți și desconsiderați ultrași vor percepe noua situație și dacă vor îmbrățișa Steagul galben-albastru al Primăriei.

În rest, sincer vă spun, mi-aș dori ca SR și FC Scotch Corona Brașov să ajungă la o înțelegere și să facă o asociere – chit că SR-ul va fi echipa a 2-a, Academia, sau doar un breloc, măcar să nu mai aud de apeluri la unitate, de blamări de orgolii și de acuze de interese personale.

Să fie pace-n lume

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.