Onoarea de a ține cu Steagu’

„Am o ură viscerală față de fotbalul românesc, că mi se pare că e făcut cu curul. Dar uite, treaba asta a voastră mi se părea mișto și mă gândeam să vin și eu să văd care e treaba”.

Asta-i dintr-o conversație recentă pe care am avut-o cu cineva vis-a-vis de proiectul #SteagulRenaște pe care l-am început pe 14 iulie 2017, după falimentul FC Brașov. Până la activarea recentă a clasei politice locale, „membri ale galeriei” au fost singurii cărora în ultimii aproape patru ani le-a păsat cu adevărat de posibila dispariție a Steagului și au făcut ceva concret pentru a ține spiritul viu. Că na, noi mergeam în primul rând la meciuri pentru Steagul, nu pentru adversar și chestia asta era importantă pentru noi. Șocant.

Acum, cu promovarea Coronei și cu atribuirea brandului FC Brașov pe meritul sportiv al fostei „insulte la adresa comunității” (Allen Coliban, primarul Brașovului, februarie 2021), mulți din contestatarii proiectului Steagul Renaște au prins suflu să arate cu degetul greșelile noastre, ale suporterilor, au prins curaj să afirme cât de neînsemnați, irelevanți, de mici și de neimportanți suntem. Cum noi, de fapt, ne facem de râs și am condus proiectul Steagul Renaște spre dezastru din cauza ambițiilor, intereselor personale și orgoliilor, cum suntem un obstacol în calea progresului fotbalului brașovean.

Ne-am asumat mereu toate greșelile făcute în timpul în care am reluat conducerea totală a clubului, în noiembrie 2018, după ce „oamenii de fotbal” – în care ne-am încrezut la presiunea acelorași acuze de anti-unitate, interese personale și orgoliu – deci după ce acei „oameni de fotbal” au ajuns să nu mai știe pe unde să scoată cămașă și proiectul Steagul Renaște se afunda tot mai mult în datorii.

Nu mai intru în detaliie acelor datorii, cu eforturile și sacrificiile făcute pentru achitarea lor. Din noiembrie 2018 și până acum în club au intrat puțin peste jumătate de milion de lei, pentru că eforturile suporterile au tras la rândul lor parteneri și oameni care au rezonat și ei cu ideea proiectului Steagul Renaște, i-au văzut potențialul și au dorit să contribuie la unul din proiectele atipice din fotbalul românesc.

Cea mai mare greșeală a noastră, însă, este că ne-am lăsat atrași în toată polemica asta pe tema brandului FC Brașov, că am alunecat în acea parte a fotbalului românesc care a contribuit la îndepărtarea oamenilor de pe stadioane, care a făcut ca termenul de suporter sau ultras să fie unul peiorativ, acea parte urâtă care îi face pe mulți să aibă „o ură viscerală față de fotbalul românesc”.

Clubul SR Brașov și suporterii care au inițiat proiectul Steagul Renaște aveau o viziune a unei construcții care nu căpușează bugetul local, care poate genera venituri și fii atractivă pentru parteneri nu doar în baza expunerii, ci și a unei idei de comunitate și de apartenență.

Din păcate, fascinația evoluției într-un eșalon superior, perspectivele materiale și stresul generat de problemele încă existente la club, toate acestea au creat breșe chiar și în unitatea noastră pe care o credeam indestructibilă. Încă sper că a fost vorba mai mult doar de probleme de comunicare a unor idei și sper și mai tare ca în zilele care urmează să se limpezească și acest aspect.

În nici un moment clubul SR Brașov nu a dorit să fie el cel conectat la bugetul local în detrimentul altora. Mereu s-a vrut ca acei bani să meargă spre dezvoltarea infrastructurii sportive orașului (sportive, nu doar fotbalistice). Mai simplu spus, nu e nimeni din SR Brașov ofticat, ciudos sau supărat că n-a prins loc la ciolan. Nu e vorba despre ciolan, niciodată n-a fost.

Și deși s-au mai exprimat în multiple ocazii acestei idei, ele s-au pierdut într-un zgomot de fond plin de „cei de la SR sunt orgolioși, cei de la SR au interese personale, cei de la SR nu vor binele comun” din care, în cele din urmă, mulți neutri, care până de curând ne simpatizau, au auzit doar că noi, SR Brașov, suntem etern nemulțumiți de orice ne-ar oferi primăria. Nu noi am cerut locuri și reprezentativitate în clubul primăriei, nu noi am cerut ca viitorul club să fie finanțat cu un milion și jumătate de euro de la bugetul local „până se vor găsi sponsori”. Noi am dorit doar oficializarea în acte a faptului că SR Brașov este și continuatoarea de drept, nu doar morală, a istoriei FC Brașov, adică a Steagului.

Adesea viața ne pune în situații de genul acesta, în care trebuie să alegem între ceea ce știm că e corect și între compromisuri care ne vor tulbura somnul. Citeam undeva pe net comentariul cuiva care suna ceva de genul: „peste trei-patru luni, o să mai știe sau o să-i mai pese la careva că ne-am călcat pe principii sau de onoare și d-astea, când vom juca în Liga a 2-a și ne vom numi FC Brașov?”

Vom știi noi, și asta e suficient. Pentru mine și mulți ca mine, Steagu’ e cea mai importantă echipă din orașul ăsta – așa cu vitrina de trofee aproape goală. Caută aici pe blog motivele pentru care iubim această idee – „Steagul”. Dacă altă echipă brașoveană reușește să ajungă în Liga a 2-a, în Liga 1, în Liga Campionilor, felicitări ei și mult succes. Dar nu-i atribuiți numele de „FC Brașov” și nu ne cereți să ne prefacem că acea echipă e Steagu’. Pentru că Steagu’ nu a urcat din Campionatul Județean spre Cupa Balcanică prin cesiuni de locuri și alte inginerii juridice.

„Steagu’ este copilul sărac, ajuns în elita societății prin merite personale” (Ioan Chirilă).

P.S. se tot vorbește de exemplul de ipocrizie unitate de la Farul Constanța. Dar de ce nu vorbim de exemplul de loialitate de la Glasgow, unde Rangers, după faliment, cu siguranță ar fi putut prelua un loc într-un eșalon superior, dar lor li s-a părut mai normală pornirea de jos. Mentalitatea și gândirea lor, pe care le apreciem atât de mult, sunt greu de implementat în România, pentru că nouă ne place ca dorințele să se îndeplinească acum și na, noi suntem balcanici dom’le, e greu? Atunci cum se face că fanii balcanici ai lui CSKA Sofia au spuns „nu” atunci când echipa lor pentru a evita falimentul a preluat locul în prima ligă de la Litex Lovech și au înființat propriul club pe care l-au ridicat până în primul eșalon? Brașovul nu e capitala unei țări membră UE? Atunci cum au reușit timișorenii să reziste mirajului Ligii 1 oferit de reformarea Recașului în Poli și au ales să continue cu Poli așa cum era ea în sufletul lor din divizia județeană? Brașovul nu e Timișoara? Atunci, cine e Brașovul, unul din sclavii aparatului politic? Noi vrem fotbal de performanță, pentru că oricum, cine va mai ține minte că am abandonat pentru puțin timp principiile și onoarea, nu? Doar cu principii și onoare nu faci performanță, într-adevăr, dar e un loc al naibii de bun pentru a începe drumul.

18 gânduri despre “Onoarea de a ține cu Steagu’

 1. Care sant următorii pași ??? E clar ca jurubescu nu își va mai lăsa jucatorii la noi din moment ce el Emil și G Stan doreau sa participam la acea fuziune alături de Corona .La club mai este legitimat doar fundașul dreapta Răducan nu este așa?In continuare sunt informații care nu se dau suporterilor și la care au acces doar câțiva dintre noi.Am avut/avem acel grup cu cei 135 de membri cotizanți pe care era normal sa se posteze informații despre echipa asta nu sa întâmplat niciodata din câte țin minte . Neam ascuns unii după altii și altii după degete doar cât sa nu dam informații .in continuare președintele Țurcanu nu da nici o informație despre lot planuri de viitor etc doar ca avem licenta de liga 3. Vine team managerul auras și zice ca avem urgent nevoie de 60k euro pentru a supraviețui parca nu mai aveam datorii???? A ba da stai ca sau ascuns și astea de ce sa le zicem la unii fraieri ca pe lângă câteva zeci de mii de euro la ANAF mai avem alte câteva zeci de mii la terți .Din cauza asta pana la urma lângă echipa o sa rămână chiar aia 20 după cum zice politicul local pentru ca doar aia 20 știu cu adevarat ce se petrece acolo.in rest fraierii sant buni doar sa facă donații sa cumpere bilete online etc .pe zi ce trece din cauza acestor ascunzisuri simt ca acest club și aceasta liga a suporterilor reprezintă fin ce in ce mai putina lume și va ramane o afacere a celor 20 .dacă se poate sa clarifici și sa ne dai și noua niște răspunsuri in calitate de fost președinte .L-as întreba pe dl Țurcanu dar personal nu îl cunosc nu prea l-am vz pe la meciuri înainte și nu îmi prezintă încredere sincer sa fiu. Toate cele bune ….

  • Decizia de a ne alătura sau nu acestui proiect al primăriei trebuia sa o luam împreună, noi cei 130 care am fost la început sau cei 40-50 care sunt pe patreon. Iar dacă nu ajungem la un numitor comun votam iar majoritatea decidea care e drumul Sr ului în continuare.

    • Mustăciosul de Nicu se lauda ca ne va pune capac pe 27 Iulie .Despre asta ce ne poți spune .Noi la momentul acesta avem un copil care are nevoie de sânge proaspăt , coliban a zis ca ne ia in noul club și va construi academia pe scheletul clubului nostru .se pot pune anumite clauze ca după 5 ani dacă acest proiect dacă va eșua noi putem ieși de aici in liga 3 cu capul sus și poate curați și fără datorii și cu clubul in proprietatea ligii? . Eu refuz sa cred ca orgoliul unora din noi va lasă acest club sa moara !!!

   • Ionuț, păi am scris și în articol că nu e vorba de orgolii, și tu acum zici că speri ca orgoliul unor dintre noi să nu facă una și alta?

    Nu e vorba de nici un orgoliu.

    În situația de față avem un brand FC Brașov atribuit unui club sportiv – Scotch Club – care preia locul Coronei în Liga a 2-a. Personal, ori cât aș vrea, nu reușesc să mă conving că o asociere cu noul club n-ar fi doar un transfer a tot ce înseamnă Steagul (nu doar SR, ci Steagul cu totul) pe meritul sportiv al Coronei, iar asta nu consider că este corect și nu e demn de spiritul echipei noastre.

    Mi-am tot zis, și am vb chestia asta și cu alții, că na, e bine să ai alte perspective, că putem privi SR a fiind o punte între trecutul și viitorul lui FC Brașov, că scopul final era de a vedea numele ăsta din nou în circuit. Și că e ok ca echipa SR să continue sub forma unei academii în noul club. Băi, și pe cuvânt, aproape că-mi vine să-l sun pe Allen și să-l scot la o bere și să-i mulțumesc.

    Apoi îmi amintesc că noi, Steagul, am juca în L2 pe locul Coronei și zici că mă trezesc dintr-un vis frumos. Faptul că noul FC al primăriei va avea alt CIS decât Corona, altă conducere, alt tot, nu schimbă, pt mine, faptul că va avea, de fapt, cel mai important lucru: meritul lor sportiv. Și am zis și în articol de exemplele cu Rangers și CSKA Sofia.

    Și nici măcar nu e chestie de rivalitate, că n-ai ce istorie de rivalitate să ai cu Corona, ce-a fost în L3 era caterincă, pur și simplu nu mi se pare corect ca FC Brașov, care s-a ridicat, cum am scris și în postare, pe puterile sale, să ajungă acum în L2 în modul ăsta, mai ales după tot obrobiul la care a fost supusă Corona, că se ține pe bani publici, că e o rușine la adresa comunității și că face concurență neloială. Deci nu ar fi doar incoret, ar fi și ipocrizie să iau acum în brațe meritul sportiv al Coronei, motivând că da, dar uite, nu mai e CIS, nu mai sunt conducători, nu mai e Corona.

    Decizia dacă se va face asocierea nu mai e la mine, că nu mai sunt președinte. Eu acum doar îmi exprim niște gânduri. Și fac asta nu în ideea că tot ce zic aici e adevărat și infailibil, ci pt dezbatere.

    Singurii care au dezbătut ce ar fi bine pt FC Brașov au fost politicienii.

  • Salut din nou,

   Despre jucători nu am informații detaliate în acest moment. Tot ce știu e sunt mai mulți dintre ei cu contracte pe 3 ani cu SR, deci nu înțeleg cum de se zice că doar Dani e legitimat.

   Legat de acel grup menționat, chiar eu postam acolo toate detaliile despre fiecare cheltuială, până când unele persoane m-au luat și acolo pe grup și în privat că nu e ok, că poate răsuflă la presă, din astea. N-am înțeles ce ar fi neregulă, dar cum nimeni nu i-a contrazis, n-am mai postat și în final am și părăsit grupul (după ce echipa fusese cedată lui Maurer Imobiliare în decembrie 2017).

   Datoriile la ANAF au fost făcute publice și s-au făcut eforturi mari pt stingerea lor în primul rând pt că funcționarea clubului chiar și în mod de avarie, precum și șansa de a putea primi sponsorizări depindea în principal de rezolvarea acelor datorii. Momentan suntem pe zero la ANAF – deci prin eforturile tuturor am achitat o datorie de aprox. 370.000 lei. Unde eram azi, ca club, cu banii ăștia?

   Despre datoriile la Paul Enache (20.000 euro) și Nicu Badea (50.000 lei) nu s-a făcut așa de mare tamtam pt că s-a tot sperat într-o rezolvare amiabilă a situației. De asemenea, am evitat să facem publice datoriile către ei și pt că nu am dorit să-i punem într-o lumină negativă, să nu reiasă că dăm în ei sau ceva de genul, mai ales că banii au fost dați de ei înainte de noiembrie 2018, deci înainte să vin eu ca președinte. Acum aud că ei încearcă să dea în noi. Mare păcat și mare dezamăgire, ce pot să zic.

   O altă datorie care de asemenea speram să se poată rezolva fără a strica o imagine frumoasă este cea către Florin Stîngă – 22.000 lei. Și în toamna anului trecut clubul i-a achitat câteva zeci de mii de lei (nu mai rețin suma exactă, dar peste 30.000) în baza unui memoriu depus de el și care ne putea afecta participarea în competiție.

   A mai existat și o datorie de 20.000 lei către Consiliul Județean, care a fost achitată în decembrie 2018, deoarece clubul a administrat atât de prost finanțarea pe sport venită de la CJ în acea vară, pe bază de proiect, încât nu a putut justifica banii primiți. A, ba da, s-au putut justifica cu acte doar vreo 300 și ceva de lei, așa că finanțarea a trebuit returnată. Și tot proștii de suporteri au umblat după bani ca dea înapoi banii.

   Alte datorii care au existat la club în momentul preluării către terți (curătățorie, firmă de pază meciuri, Electrica, FRF etc.) le-am achitat pur și simplu și nu am mai făcut publice detaliile din simplul fapt că am dorit ca eforturile noastre comune să se concentreze pe ANAF.

   În prezent, pe lângă datoriile la persoanele menționate mai sus, mai sunt câteva restanțe la jucători și staff. Tot aud și de o datorie de 6 sau 7.000 lei către spitalul unde am făcut testele COVID. Dar acolo trebuie verificat mai în detaliu, pt că spre final de campionat am achitat mai multe sume către spital și e posibil ca informațiile făcute publice pe această temă să nu fie, de fapt, actualizate.

   Cam asta ar fi. Dacă am omis ceva sau dacă ai întrebări față de cele scrise mai sus, îți răspund cu mare plăcere în măsura cunoștințelor.

   • Pai badea spune ca pana pe 27 Iulie trebuie achitata datoria la el altfel vom intra in faliment.E adevarat ca jurubescu are o clauza de 200k euro in caz ca va fi concediat?Actualul președinte nu spune nimic despre situația de la club nu mai avem antrenor principal nici staff toți fiind aduși in club de jurubescu,e logic dacă el a produs acea ruptura cu documentul prin care se anunța ca vom participa alături de Corona la noul FC BV ca nici oamenii din staff aduși de el și nici jucatorii nu vor mai ramane.Dacă nu ma insel majoritatea jucătorilor din lor aparțin de Celta clubul lui.Deci in concluzie staff nu mai avem iar lotul in proporție de 85% va pleca.

    • Nu pot judeca ce spune dl. Badea în baza unor informații care nu vin direct de la el. O să vb cu dânsul și eu încă sper că putem să ajungem la un consens.

     E adevărat că acea clauză există există în contractul lui Ciprian Jurubescu. Tot el s-a și oferit să refacem contractul pt eliminarea acelei clauze. Motivul pt care ea a fost inclusă și acceptată la început a fost pt a-i arăta că are sprijinul și încrederea noastră și că vrem să facem ceva pe termen lung.

     Am vb cu dl. Jurubescu în ultimele zile pe tema acelui document și reiese că a fost vorba doar de o comunicare total nefericită între toți factorii de decizie. Scopul era de a prezenta public faptul că SR Brașov are deschiderea de a face parte din proiectul primăriei, în anumite condiții – principala fiind renunțarea la meritul sportiv al Coronei pt motivele pe care le-am enunțat într-un comentariu anterior.

     Din păcate, din dorința de a da un răspuns cât mai rapid a ieșit tot talmeș-balmeșul la care am asistat cu toții în ultima săptămână.

 2. Vad ca tot dam exemple Rangerd, Cska, șamd. Dar noi în momentul de fata suntem în situația celor de la FC Argeș, probabil cunoașteți povestea lor: primaria și-a făcut echipa, echipa suporterilor nu a mai făcut fata în cele din urma si-au dat mana. Fuziunea Farului cu viitorul un alt exemplu .

  • Păi dau acele exemple pt a arăta și cealaltă față a situației.

   Situația noastră este într-adevăr asemănătoare cu cea de la FC Argeș. Primăria avea deja echipa lor, SCM Pitești, iar suporterii au făcut echipa lor cu care au promovat în 2015/16 în L3, dar nu au mai avut fonduri și proiectul s-a stins. Primăria Pitești a cumpărat și dat brandul FC Argeș către SCM Pitești în 2017, după ce a promovat în L2.

   La noi situația, din păcate, e mult mai asemănătoare cu cea de la Timișoara, aproape trasă la indigo, singura diferență fiind că suporterii au deja echipa lor în timp ce primăria vrea să ducă numele de FC Brașov într-un eșalon superior pe meritul sportiv al altui club.

   Am zis că exemplul Farul-Viitorul mi se pare o mare ipocrizie. Genul ăsta de combinări face ca toată ideea de merit sportiv să cadă undeva în planul secund. Dacă Dinamo retrogradează, poate să facă ce a făcut Primăria Timișoara cu Recașul, să preia un Voluntari sau Clinceni, să le transfere brandul și să continue în Liga 1 ca Dinamo?

   Sună bine să ai nume cu rezonanță în prima liga. Dar sunt doar forme fără fond. Mă rog, în ce privește Farul, am văzut că mare parte din suporterii lor s-au bucurat de mișcarea asta. De asta mă întreb și pe mine tot mai mult: sunt eu prost?

   Am tinde, în acest caz, spre sistemul franciză din marile sporturi nord-americane. Nu zic că e ăla e nasol sau ceva, dar măcar să fie clar dacă meritul sportiv mai are vreo relevanță sau nu.

 3. Buna ziua.Incerc sa inteleg si eu cum este (a fost ) administrata aceasta structura AS SR Brasov si care sunt obiectivele pe termen mic,mediu si lung.Din capul locului ,din pacate,dorinta de a avea o echipa ,rapid ,in esaloanele superiore ,a diminuat rolul organizarii unui club puternic ,sa natos care sa faca pasii corecti catre performanta,cu bugete asumate de investitori(aici se pune o intrebare:cum s a dorit finantarea clubului?din mediul privat din mediul public,parteneriat etc) ,in care sa existe o baza de copii si juniori si de la care sa se plece treptat si sigur.Scuzati ma aceste balbaieli ,nu au facut decat sa se apeleze la terti,care in loc sa ajute clubul,l au slabit puternic.Toate aceste lucruri trebuie puse pe hartie si stabilita o strategie clara a clubului ,iar entuziasmul sa fie corelat cu realitatea.Iar pasii catre performanta sa fie facuti doar atunci ,cand sunt indeplinite in totalitate ,toate conditiile.SR ul are o sansa ,parerea mea,doar daca gaseste mediul privat corespunzator ,sa investeasca in club ,si daca incepe cu o baza de copii si juniori. Desi am tras un semnal de alarma ,nu am fost ascultat,centrul de copii si Juniori FC Brasov,a fost devalizat ,de cine a vrut si nu a vrut,iar SR a fost nevoit sa sufere ,sa imprumute jucatori formati de Fc Brasov,poate chiar sa plateasca clauze .Toate cele bune!

  • Bună ziua,

   Discuția este extrem de amplă, așa că voi încerca să o concentrez pe cât posibil.

   Din start, însă, vreau să spun că sunt în asentiment cu dvs. când vine vorba de faptul că dorința de a promova an de an a condus în final la situația actuală.

   Obiectivul era (și încă este) să creăm o bază de suporteri cotizanți/donatori (să le spunem socios, de acum în colo), care împreună cu mediul de afaceri local și prin proiecte depuse la CJ și CL pentru finanțări pe linie sportivă să susțină întreaga activitate a clubului. Plus încasări din bilete, merchandising, spații de reclamă și publicitate.

   Din păcate, toate cele menționate mai sus nu au funcționat niciodată în sincron și asta din cauza faptului că s-a dorit promovarea imediată, and de an. Realitatea, însă, ne-a demonstrat că brașovenii ar aprecia mult mai mult un club sănătos, onest cu posibilitățile sale, decât unul care gonește după succese. Cu toții ne dorim acel succes, dar scăpăm din vedere adesea câte alte lucruri și oportunități putem pierde grăbind atingerea succesului imediat.

   Și în vara anului 2018, când Maurer Imobiliare s-a retras din susținerea clubului din cauza modului aberant în care chiar personalul Maurer a administrat un buget impresionant, noi, SR-ul, în loc să corelăm, cum ziceți dvs., entuziasmul cu realitatea, am șarjat în continuare pe ideea că trebuie atacată promovarea în L2 și că menținerea lotului de atunci, chiar întărirea sa, menținerea salariilor de atunci va ține echipa în lupta pt promovare și va atrage și mult doriții investitori.

   Noi, suporterii, am obiectat și atunci împotriva acestei decizii, dar ni s-a spus că asta e calea și stăm liniștiți și că în vreo câteva luni vor veni nu știu ce investitori. Ca să nu părem eternii gică-contra, am rămas în așteptare, ne-am limitat la partea noastră de voluntariat. Investitorii n-au venit, iar datoriile clubului au continuat să crească și să se tot acumuleze, iar în noiembrie 2018 fosta conducere a renunțat și noi, suporterii, am preluat din nou clubul pentru a mai salva ce se poate.

   Din păcate, ce a urmat din acel moment a fost parcă un șir de evenimente menite să ne dea lovitură după lovitură. După ce spre finalul anului 2018 și la începutul anului 2019 am reușit să încheiem câteva contracte de sponsorizare și publicitate cu o serie de firme locale, în martie 2019 s-a dat lege cum că asociațiile cu datorii la bugetul de stat nu mai pot beneficia de sponsorizări și finanțări. Lucrul ăsta ne-a aruncat efectiv în aer negocierile avansate pe care le aveam cu alte companii, și de atunci ne-am zbătut și mai tare pentru a diminua în primul rând datoriile către ANAF.

   Pentru SR, sezonul viitor va trebui să fie unul de atingere a stabilității și de consolidare. Toată munca depusă în acești ani a fost în spiritul unor idei și valori în care noi credem,.

 4. Pentru autor: nu, nu esti prost sau nebun, etc. pentru cum gandesti in situatia de fata.

  Mesajul asta e de la un neutru in toata nebunia asta, desi am fost la un pas sa fac parte din echipa SR-ului la inceput, jucand cateva amicale cu voi in tribune. Nu sunt brasovean, dar mi-am dorit sa aveti succes, fiind un fan al fotbalului adevarat, cu echipe de traditie care au suporteri in spate, nu al fotbalului actual.

  Totusi, te lupti cu morile de vant. Nu ai nicio sansa de reusita tinand la principii. Tot ce conteaza azi sunt banii. Tot ce s-a intamplat in ultimii ani in fotbalul romanesc, cu atatea actiuni lipsite de moralitate, au facut ca oamenii de rand sa nu mai inteleaga nimic. Sunt 2 U Craiova in Liga 1 acum, de exemplu. Eu nu stiu care e cea adevarata si nici nu m-a mai interesat la un moment dat, probabil ca niciuna nu e.
  De aia e fotbalul romanesc in situatia actuala si va fi din ce in ce mai rau.

  De ce nu vrea politicul sa faca ceva care sa plece de jos si care sa aiba baze solide? Pentru ca asta necesita timp, timp pe care ei nu-l au la dispozitie, au nevoie de rezultate rapide pe care sa le prezinte fraierilor la sfarsitul mandatului. Nu conteaza ca apoi se distruge tot, vor veni din nou si vor aplica aceeasi metoda.

  Oricum, si-au atins scopul, oamenii ca tine care inca tin la principii au ajuns sa fie atat de putini, incat nici nu mai conteaza. O sa vezi ca peste ceva timp, majoritatea va uita de toata povestea asta si va merge pe stadion sa incurajeze FC Brasov, ca si cand nimic nu s-ar fi intamplat.

  • Salut și mulțam pentru interesul pe care ni l-ai acordat în 2017, sper că a fost o experiență plăcută pt tine!

   Legat de zici cu Craiova, spre asta pare să tindă fotbalul românesc. Iar acum avem și exemplul Farului și nici la Iași nu mi-e clar ce naiba se întâmplă cu Poli. Se crează acest haos generalizat în care, până la urmă, efectiv va conta în primul rând numele și mai puțin istoria, parcursul, meritul sportiv și alte lucruri de genul ăsta. Și dacă oricând orice club poate deveni prin simpla atribuire a unui brand orice nume de tradiție, care gâdilă memoria afectivă a suporterilor, atunci deja totul e o mare minciună. Ce i-ar opri astfel pe cei de la FC Voluntari să găsească o combinație prin care își lipesc pe frunte brandul echipei Venus București și brusc, de sezonul viitor, mai avem un nume mare în Liga 1?

   Dacă SR va dispărea, sunt convins că mulți vor migra spre FC Scocth Corona Brașov. Nu voi condamna pe nimeni atunci. Eu unul nu voi putea face acest transfer de simpatie.

   • Când vine Ilie Stan și declara azi in presa locală ca Burlacu merge in probe la Fc Brasov scotch Corona sau cum se numeste ca m-au zăpăcit atâtea nume ca Fane Rachisan e deja acolo ca după 30 când le expira contractele vor merge Cauca posibil IordacheCenk firat și însuși căpitanul tau de echipa omul care a semnat primul cu echipa alături de Tanase și acum îmi aduc aminte când au venit in autogara amandoi e de rau mai baieti .Mai multe nu mai zic și ma opresc aici , trebuie sa ne gândim bine ce vom face pe viitor dacă ne alăturăm și noi sau rămânem in plop și plopu in aer….

    • E dezarmant, între-adevăr, și te face să te întrebi pt ce naiba să ne mai zbatem. Altă variantă e să nu ne alăturam într-un proiect în care mai nimeni dintre suporteri nu crede 100%, și să ne organizăm să punem țara la cale în echipa pe care noi am creat-o și care e Steagu’ în sufletul nostru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.