Oameni de bine

OK, FC Brașovul primăriei are prea puțini susținători (nu numele de FC Brașov, ci metoda prin care se vrea repunerea acestui nume în prim-plan, și anume prin preluarea meritului sportiv al Coronei pentru a juca în Liga a 2-a și o infuzie de un milion și jumătate de euro din bani publici pentru a face posibilă această participare, în condițiile în care infrastructura sportivă locală e pe aparate), deci chiar și cu toată antipatia față de proiectul primăriei – FC Scotch Corona Brașov – când cineva, adică Marian Ivan, trimite emailuri la Gazeta Sporturilor în care scrie că „au jucat în tricouri de la SR Brașov! E ca și cum Dinamo ar apărea într-un meci amical cu tricouri ale Stelei!” – referindu-se la recentul meci test dintre FC Scotch Corona Brașov (rebranduit FC Braşov) și CSC Șelimbăr, nu pot decât să spun că-mi vine să-i trag cozorocul perpetuu peste ochi lui Marian Ivan, pentru că poate va vedea realitatea mai bine în semiobscuritate.

Antiteza asta pe care vrea să o creeze între ce înseamnă FC Brașov și ce înseamnă SR Brașov – echipă înființată pe 14 iulie 2017 de suporterii stegari după falimentul FC Brașov pentru a ține spiritul stegar viu – denotă doar rea intenție. Minciună, chiar.

Spune multe lipsa unui echipament propriu despre felul absolut tembel în care s-a făcut așa-zisă relansare a brandului FC Brașov, dar măcar cu Șelimbăr struțo-croco-cămila care poartă fără nici un merit numele de FC Brașov a jucat în galben-negru, purtând la inimă sigla unei echipe care s-a născut la rândul ei din inimile suporterilor stegari, singurii care timp de aproape patru ani au făcut ce au putut și cum au știut pentru ca pe stadioane să se scandeze în continuare „Steagul! Steagul!” și „FC Brașov”.

Suporterii n-au așteptat să vadă ce zice Primăria – adică fostul primar George Scripcaru, dacă halește sau nu echipa suporterilor – suporterii nu au așteptat să vadă ce se întâmplă cu brandul FC Brașov.

Suporterii au zis tare și răspicat: „STEAGUL SUNTEM NOI!”. Cum și-au permis asemenea blasfemie? Simplu: pentru că nici unul din foștii mari jucători care acum fac tumbe de iubire pentru FC Brașov, pentru STEAGU’, timp de patru ani n-au făcut nimic. Nimic, zero barat!

Au preferat să stea și să aștepte și să dea declarații sobre despre cum situația e grea. Când nu-i greu, bă băieți?

P. S. La primul test al verii așa-zisul FC Brașov a jucat în tricourile galben-albastre ale Coronei. Că numele de FC Brașov a fost reprezentat, fie și doar într-un meci de pregătire, de sigla unui fost adversar din Liga 1 nu a fost atunci o problemă demnă de semnalat presei de fostul mare atacant „stegar”.

P. P. S. Toți cei de la SR și din Liga Suporterilor Stegari au refuzat categoric funcțiile pe care Primăria le-a oferit în vederea unei posibile asocieri între FC Scotch Corona Brașov și SR Brașov. Asta referitor la minciuna pe care Marian Ivan afirmă că opinia publică trebuie să o știe despre interesele oamenilor de la SR în proiectul idiot al Primăriei. Singura persoană din SR care a fost propusă de noi pentru un post – cel de vicepreședinte – este Gabi Stan, ultimul antrenor care a dus Steagu’ în cupele europene. Atât. Allen Coliban, Nelu Corbu și Sebastian Bădulescu, oamenii din Primărie care gestionează proiectul FC Scotch Corona Brașov, au fost informați și că galeria nu va susține proiectul, nu este pro asociere și că nu va fi prezentă la meciurile lor. Nu e șantaj, nu e orgoliu, nu-s interese personale, dacă tot nu te-ai prins după ce tocmai am zis că am refuzat toate funcțiile și posturile oferite. Dar nu putem susține o echipă care nu considerăm că reprezintă spiritul stegar, și nu putem susține un proiect bazat pe fonduri publice consistente, când prioritățile sportului brașovean sunt altele.

Ultimul P. S. STEAGUL SUNTEM NOI!

Un gând despre “Oameni de bine

  1. Absolut tot ce s-a scris poarta un mare adevar ,de care se stia de mult timp; iar jocurile astea idioate ,facute de idioti,pe noi Stegarii adevarati nu ne pot prostii.Iar ivan sa nu uite ca daca nu era Steagu( F.C.Brasov) era un nimeni in fotbalulu romanesc.Dar este adevarat ; ca sa recunosti un adevar care se vede de pe Marte sau alta planeta, trebuie sa porti in mod legal creier si simturi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.