Ajutor pentru Ucraina

Dacă în anii precedenți ne-am luptat pentru a asigura existența propriului club de fotbal, acum suntem martorii unei lupte în care viața și moartea nu mai sunt doar concepte abstracte, ci o realitate pe care internetul a adus-o live în fața ochilor tuturor.

Iar realitatea războiului a făcut ca orașul nostru să găzduiasă pentru o perioadă nelimitată, la Hotel Qosmo (str. Zaharia Stancu nr. 4), o echipă de copii din orașul ucrainean Lvov, care a sosit în Brașov pentru un turneu de fotbal chiar în ziua invaziei rusești. Cei 11 puști au toți 12 ani, sunt aici doar cu cei doi antrenori ai lor și cu șoferul autocarului, părinții fiind blocați în Ucraina.

Puteți dona haine, încălțăminte, alimente sau chiar și lei românești pentru membrii clubului Ruv Lvov direct la recepția hotelului. Nu știm cât va mai dura războiul din Ucraina, dar până atunci acei copii sunt și Copiii Orașului.

Dincolo de Nistru și la doar câteva sute de kilometri de granițele de nord ale României, se duce în continuare o luptă pentru însăși ideea de libertate. Ucrainienii luptă în aceste zile pentru libertatea de a-și decide singuri calea în Europa și destinul. Amenințarea sovietică, din păcate, doar a dormitat o vreme, dar acum își arată iar colții, iar dacă e să-l credem pe Putin, că dorește într-adevăr refacerea Uniunii Sovietice, atunci Europa și restul lumii libere nu poate asista pasiv la luptele care se duc în Ucraina.

Un „stegar” alături de grupul său de voluntari, care au dorit cu toții să rămână anonimi, au livrat diverse ajutoare pentru refugiații din Ucraina care vin pe la Sighet.

Din fericire, lumea liberă s-a unit poate mai mult ca oricând pentru a veni în sprijinul unui popor aflat în suferință. De la Sighet și până la Siret oameni simpli au ieși în întâmpinarea zecilor de mii de ucrainieni care au găsit în România – atât de mult blamată de mulți dintre noi – un refugiu din calea războiului.

Mai jos am colecționat câteva linkuri pe care le poți accesa pentru a vedea cum poți alina suferința acestor oameni, a căror viață a fost dată peste cap de un război absurd.

Și să nu crezi că ajutorul tău este neînsemnat. Orice gest înseamnă enorm în aceste zile în care umanitatea întreagă are nevoie de speranță și unitate.

RON RO21RNCB0244020411980024

Banca: BCR
Cod SWIFT: RNCBROBU
Beneficiar: Societatea de Cruce Roșie Filiala Suceava
CIF: 4244520
  • Salvați Copiii filiala Suceava – pentru detalii despre ce au nevoie și cu ce puteți contribui, mai ales dacă sunteți în zonă sau aveți rude în zonă care pot ajuta.


  • umanitar.dsu@mai.gov.ro – adresa de email creată de Ministerul Afacerilor Interne pentru oricine dorește să ofere ajutor refugiaților.

Orice alte resurse mai cunoașteți, dați de veste.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.