Steagu’ – Râșnov 4-0 | Depășindu-ți condiția

Victoria de miercuri seară cu Cetate Râșnov (4-0) intră direct în volumul celor mai frumoase povești stegare din istoria Cupei României. Ambiția, calmul și mai ales sufletul au trecut cu șenilele peste calculele hârtiei care dădeau Râșnovul ca favoriți. Ei s-au reunit mai devreme și au un lot mai omogen. Dar le lipsește acel element care elevează echipa noastră și îi face pe jucători să-și depășească condiția, mai ales atunci când pe bancă sunt doar două rezerve, dintre care una de portar.

Elementul despre care vorbesc sunt, bineînțeles, suporterii. Cu ei în spate, Răchișan nu se va sfii să se angajeze într-un duel la cap contra unui adversar mai înalt pentru a crea deschiderea de scor, lui Sandu nu-i vor tremura picioarele de la 11 metri, Savu va găsi suflul pentru un sprint de 50 de metri printre patru adversari, iar Căucă poate ridica nonșalanța la nivel de artă. Adevărul e că toți băieții au dat 110% și dacă în timpul meciului am râs când Radu le-a strigat jucătorilor adverși „mai bine că n-ați venit la noi, rămâneți la Râșnov”, acum stau și mă gândesc dacă ar fi fost cineva mai potrivit în mijlocul apărării, miercuri seară, decât Gödri și Sterian – absolut chirurgicali în intervenții sau dacă altcineva putea vărsa pe flancuri mai multă sudoare decât Hamciuc și Munteanu. Sincer, trei de nu de la mine. Pentru că unii au jucat în galben și negru, iar ceilalți doar au jucat.

Suntem conștienți cu toții că un sezon nu poate fi dus cu un lot limitat numeric. Date fiind tergiversările din această vară, despre care am scris în articolul anterior, care au influențat inevitabil și semnarea și înregistrarea contractelor, victoria de miercuri este cu atât mai specială. În trei săptămâni și un pic, antrenorii Dârvăreanu și Păun au creat bazele unei echipe care poate face suporterii să viseze. Iar reușita din Cupă nu trebuie decât să-i inspire pe ceilalți jucători care vor completa lotul de îndată ce contractele pe care le-au semnat vor fi înregistrate la FRF.

„Toți am dat totul”, zicea la vestiar în primele minute după meci Carlo Danciu, omil care a deschis scorul. Toți, jucători și suporteri, să dăm totul și în lunile care vor urma din acest nou sezon. Ei pe teren, cu fiecare pasă și șut și gol, noi prin fiecare bilet și abonament cumpărat și prin fiecare vers cântat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.