Din nou în peluză

Am fost acolo, acum șase ani și câteva luni, când s-a cântat pentru ultima dată din peluză pentru Steagu’. A fost un meci intens cel cu UTA, iar scorul este, sunt sigur, ultimul lucru despre care își amintesc stegarii din acea zi. Fumul galben și mult, juniorii de la FC Brașov în primele rânduri cântând alături de galerie, incidentele cu niște steliști, frați de-ai arădenilor (văd și acum, de parcă s-a întâmplat ieri, dropkick-ul lui R. în pieptul unui stelist care se pregătea să-mi calce fața, sau rânjetul lui S. care purta după meci în barul din autogară ochelarii fără o lentilă uitați de un stelist în peluză). Dar, peste toate, mesajul: „Steagu’ se vindecă prin noi!”

  • 26 mai 2016 – meciul cu UTA (2-3)

Erau ultimii ani de agonie ai vechiului FC Brașov, iar suporterii au jurat că nu vor rămâne pasivi indiferent de ce s-ar întâmpla cu clubul, peste care plana cel mai incert viitor. De altfel, pe tot parcursul acelui campionat în care se vorbea doar de promovarea în Liga 1 în timp ce clubul se fărămița de la o zi la alta, suporterii au făcut tot ce a stat putința lor pentru a le mai oferi și raze de soare unor jucători neplătiți cu lunile. S-au făcut, mai ales în primăvară, chete la aproape fiecare etapă de acasă. S-a cântat meci de meci și echipa a ieșit în aplauze de pe teren indiferent de rezultat.

  • stânga: împreună cu jucătorii după meciul cu Șoimii Pâncota (3-0), când s-au mai strâns din donațiile suporterilor niște bani pentru jucători
  • dreapta: în timpul meciului cu Olimpia Satu Mare (3-0): „Avem sânge galben-negru și onoare de stegar – Steagu’ nu moare – să vă fie clar!”

Sezonul acela a fost a fost ultimul când galeria a mai încurajat echipa de la peluză. Am revenit apoi la T2, locul facerii galeriei, în anii 1970, și acolo am rămas de atunci. Sâmbăta asta, cu Kids, ne vedem din nou în peluză. Pentru unii va fi o perspectivă nouă, pentru alții o revedere cu anii când lumea părea un pic mai simplă.

Un gând despre “Din nou în peluză

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.