O fotografie color de la Steagu’ – Beşiktaş

O secvenţă în culori de la legendarul meci cu Beşiktaş Istanbul de pe 2 octombrie 1974. Pe fundal avem Tribuna I înţesată de suporteri precum şi o antenă, probabil proprietate a celor de la Radio România. În prim-plan, doi jucători „stegari” şi trei turci disputându-şi supremaţia aeriană (probabil un atac braşovean), în spate, un al treilea „stegar” aşteptând o respingere favorabilă

Chestia cu fotografiile astea color de demult e tare stranie. Sunt parcă o frântură de vise. Pentru mine cel puţin, care nu am apucat să trăiesc acele vremuri.Văd zeci, poate sute de fotografii în alb-negru încât la un moment dat sunt tentat să cred că alb-negru era nu doar pe film ci şi în realitate. Iar când ochii au ocazia să întâlnească o frântură din acea realitate în culori e uşor de explicat starea de visare.

Nu mai ştiu sursa, probabil de pe un site turcesc.


Susţinere blog

Dacă ţi-a plăcut ce ai citit, poţi susţine blogul printr-o donaţie minimă de 1 Euro.

€1,00

3 gânduri despre “O fotografie color de la Steagu’ – Beşiktaş

  1. Ceea ce se vede din tribune este partea centrala a T1 de astazi, zonele laterale ale acelei tribune au fost construite mai tarziu, cred ca la sfarsitul deceniului 8, inceputul deceniului 9. N-am chef de „searchuit” acum, dar imi amintesc perfect de un meci de „B” cu Dinamo Slatina, cand am stat pe bicicleta, la gard, in locul unde e acum treimea dinspre Fartec a T1.

    • Într-adevăr, tribuna 1 încă arată în 1974 la fel ca atunci când a fost înălţată, anume 1936!

      Extindere a început prin 1977-78 şi, într-adevăr, a fost finalizată destul de târziu. E la pagina stadionului o poză cu Gyorffy la sfârşitul carierei şi se văd grinzile de fier ce începeau să prelungească T1.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.