„People should not be afraid…” [are VIDEO]

M-am întristat puţin când am auzit huiduieli venind înspre noi din rândurile celor care coborau din Piaţa Sfatului spre Primărie pentru a protesta. Noi eram strânşi în faţa Troiţei de la Prefectură şi strigam de ce ne doare pe noi: preşedenţie, guvern, clasă politică. Adică de toţi, nene! Câţiva, după cum spuneam, din grupul celălalt, probabil membri PSD şi PNL, nu au digerat prea bine mesajele şi scandările noastre legate de faptul că atât USL-ul (alianţa politică dintre partidele menţionate anterior) cât şi PDL-ul îşi trag seva din fostul PCR. Sic transit gloria mundi, dar adevărul nu trebuie niciodată băgat sub preş.

În orice caz, trecând peste huiduielile anemice, am putut vedea în grup cetăţeni simpli, neafiliaţi politic, oprindu-se pentru câteva momente şi scandând alături de noi. Nu ni s-au putut alătura din cauza celor două cordoane de jandarmi care ne despărţeau. Altfel, băieţii în uniformă s-au comportat aproape ireproşabil, dacă e să trecem peste faptul că nu ne-au lăsat să urcăm în Piaţa Sfatului în vreme ce grupul celălalt beneficia de liberă circulaţie. Şeful de dispozitiv şi-a motivat decizia de a nu ne permite accesul în Piaţă astfel: „nu vă pot lăsa, pentru că sunt două manifestări antagonice„.

Antagonice sau nu, rămâne regretul că, la naiba, nu putem trece peste perdeaua de fum pentru a vedea întregul adevăr şi a ne uni forţele. Mă depăşeşte convingerea unor persoane că partidele din opoziţie ar fi mai breze decât actuala guvernare şi că ele vor aduce salvarea României. Cea mai grea criză ce o suferă ţara nu e una economică sau financiară, ci una morală. Mă gândeam la o soluţie radicală: guvern de tehnocraţi format din absolvenţi de Ivy League şi Universităţi de top din Europa, şi un preşedinte ales din rândurile Academiei Române. Curată nebunie, n-aţi zice?

Până una-alta, nu ştiu cum s-au potrivit astrele, dar când m-am decis să particip la un concurs de filme împreună cu câţiva colegi de facultate, nici vorbă de proteste pe străzile patriei, ideea în sine părea ceva de domeniul fantasticului. Concursul de care vă zic presupunea să transformăm un film celebru într-un clip de 60 de secunde, iar noi ne-am ales să lucrăm pe… „V for Vendetta”. Nici nu ne-am apucat bine de lucru că străzile erau deja luate asalt, televiziunile se întreceau într-un marathon al manipulării şi un strop de anarhie picura peste România.

Iată mai jos „opera” noastră. Dacă vă place, intraţi pe YouTube şi daţi-i şi un like, poate câştigăm marele premiu.

5 gânduri despre “„People should not be afraid…” [are VIDEO]

 1. PNL se trage din PCR? Se intorc Bratienii in mormant… Razvan, eu consider alianta USL impotriva naturii. Dar afirmatia ta e de-a dreptul aberanta, scuza-mi franchetea! E posibil ca printre liberali sa existe si fosti membri PCR, nu neg, dar de aici si pana la afirmatia ta cum ca USL (in intregimea ei) e de sorginte comunista distanta e imensa.
  Apropo, sunt taranist, nu liberal. Probabil ca si memorandistii, Maniu, Mihalache, Coposu, Ratiu tot din PCR se trag.:) La fel si Casa Regala, de altfel.:)

  • Ovidiu, o scriitură la nervi. Cunosc originile PNL-ului, însă membrii care alcătuiesc acel partid pare-se că-s străini rău de tot de ideologia lui alcătuind, așa cum ai spus și tu, o alianță împotriva naturii. Mai degrabă din cauza asta se întorc Brătienii în mormânt.

   Eee, acuma să nu crezi noi blamăm toți politicienii trecutului. Numele menționate de tine sunt demne de tot respectul, cei de acum încă nu au demonstrat că ar fi demni de ceva.

 2. Razvan nu are nevoie de aparatori, dar intervin alaturi de el: toate partidele actuale se trag din PCR. Chair daca poarta niste denumiri istorice, chiar daca au o doctrina si o platforma inspirata din traditia partidelor antebelice, oamenii care le alcatuiesc azi (nu doar „cativa”, ci majoritatea) au fost educati in perioada comunista. Atunci au invatat liderii lor sa gandeasca si sa actioneze, in spiritul partinic atat de blamat azi. Exceptiile pe care ei le numesc „seniori” sunt doar niste seniori, nu mai au nici o influenta asupra politicii gruparilor lor.
  Aaaa .. presedinte ales dintre membrii Academiei? Razvan, scuza-ma, dar oamenii aia au treburi mult mai bine de facut!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.