Prima fotografie din primul sezon în elită

24 noiembri 1957. Ştiinţa Timişoara - Energia "Steagul Roşu" Oraşul Stalin

24 noiembrie 1957. Ştiinţa Timişoara – Energia „Steagul Roşu” Oraşul Stalin ; sursa: forum.druckeria.ro

E ciudat numele, într-adevăr, dar vă asigur că e vorba despre „Steguţul” nostru. Aşa erau vremile şi acelea erau numele care se purtau, mai mult impuse decât liber consimţite. În mod cert mai sunt fotografii cu „stegarii” la debutul lor în primul eşalon, însa aceasta din etapa a 22-a a sezonului 1957/58 e prima din acea perioadă care ne cere să-i acordăm atenţie.

Pe fostul stadion al legendarei echipe interbelice Ripensia Timişoara, „Electrica”, „stegarii” câştigau în 1957 cel de-al doilea meci în deplasare din istoria participărilor în campionatul de elită al României, care pe atunci se numea Categoria I. După 4-3-ul de senzaţie reuşit pe „Republicii” în faţa Locomotivei Bucureşti (Rapid) în etapa a 2-a, „stegarii” învingeau în ultima etapă a turului cu 3-2 pe terenul timişorenilor, acumulând 13 puncte (o victorie se răsplătea atunci cu 2 puncte) şi clasându-se pe locul 5 după prima jumătate de campionat.

În fotografie, portarul Constantin Ghiţă (negru complet) se pregăteşte să prindă mingea din piele maro cu şiret, fiind supravegheat de coechipierii săi, cei în echipament complet închis la culoare, pe care nu am reuşit să-i identific, cel din plan apropiat părând a fi căpitanul echipei după banderola albă de pe braţul stâng.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.