Intenţii bune, finanţare incertă

IMG_20150706_130020

Nu putem spune că începe o epocă nouă pentru Steagu’., din moment ce acţionarul principal (unic) rămâne acelaşi. Şi nici nu sunt semnale că situaţia se va schimba prea curând.

În schimb, pe celelalte paliere, clubul se primeneşte. La poarta stadionului erau ieri maşini din toate judeţele ţării. Chiar şi pentru un salariu de 2000 de lei, există mulţi aspiranţi la tricoul galben-negru, semn că FC Braşov rămâne totuşi un nume important în fotbalul românesc, care dă bine la CV. Pe teren, tinerii jucători se învărteau cu admiraţie în jurul lui Buga, stâlpul în jurul căruia se doreşte reconstucţia. Pentru stadiul în care se află echipa,  Bodea pare antrenorul potrivit. Conştiincios, meticulos, dar şi dornic de performanţă, Cosmin poate creşte odată cu echipa.

Totuşi, cea mai importantă noutate pare a fi la nivelul conducerii executive. După foarte mulţi ani, Steagul Roşu are din nou un preşedinte-suporter. Îl simţi imediat, după primele replici, că este de-al nostru. Spre deosebire de Stamatopol, Zotta sau Neculaie, cu Vasile Dochiţa ai sentimentul  reconfortant că vorbeşti aceeaşi limbă. Una din primele măsuri anunţate de el m-a uns pe suflet. La tribuna oficială nu vor mai fi acordate invitaţii, iar locurile vor fi scoase la vânzare. Ani de zile am combătut această formă de parazitism în care diverşi „locali” sau „judeţeni” veneau moca la oficială, doar pentru a se afişa şi pentru a-şi face câte un selfie, deşi ei erau , în marea lor majoritate, stelişti. Poate că acum, la Liga a 2-a, aceştia nu s-ar mai fi înghesuit la stadion, dar măsura vine ca o intrare în normalitate. Tot de la preşedintele Dochiţa am mai obţinut două promisiuni. Înainte de începerea campionatului, şi apoi, ori de câte ori va fi nevoie, va fi disponibil la o intâlnire cu suporterii. Pe de altă parte, Pescaru, Gyorffi şi ceilalţi jucători de legendă ai Steagului, vor beneficia de respectul cuvenit şi vor avea , la fiecare meci de pe Tineretului, o lojă rezervată.

Realizarea acestor proiecte, bunele intenţii,precum şi stategia de pregătire pe care Bodea a configurat-o pentru această perioadă, depind din păcate de finanţarea şi toanele patronului. Închidem paranteza entuziasmului şi rămânem încă rezervaţi.

Asta nu ne împiedică să ne răcorim cu o strigare: Hai Steagu’ !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.